13 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşet"Konut satışlarında yeni rekor kırılacak"

“Konut satışlarında yeni rekor kırılacak”

TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, inşaat sektörünün büyümeye devam ettiğini belirterek, bu yıl da konut satışlarında yeni bir rekor kırılmasını beklediklerini belirtti.

İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin desteğiyle düzenlenen 2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı başladı.

Özçelik, CNR Expo Yeşilköy’deki fuarın açılışında, Türkiye’nin inşaat ve emlak sektöründe söz sahibi ve dünya çapında rekabet edebildiği alanlar olduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün, alt sektörleriyle birlikte her geçen gün büyüyüp geliştiğini ve Türk ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ettiğini aktaran Özçelik, “Satışlara bakarsak bu yıl da konut satışlarında yeni bir rekor kırılacak. Bilindiği gibi inşaat sektörü alt sektörleriyle birlikte 300 sektöre hizmet ediyor. 2017 yılının ilk yarısında inşaat sektörü yüzde 6.4 oranında büyüdü. Eylül ayı sonu itibariyle Türkiye’de toplam 1 milyon 30 bin 448 konut satıldı. İç pazar gelişirken, gerek kamu kuruluşlarının, gerekse özel sektör projeleri büyük ilgi görüyor. Özellikle son 10 yılda ülkemizde mimari, malzeme ve proje açısından son derece önemli eserlerin ortaya çıktığını görüyoruz.” dedi.

“Kentleşme artacak”

Özçelik, “Türkiye’de kentleşme oranı yüzde 78 olduğunu ve 60 milyon kişinin de kentlerde yaşadığını vurgulayarak, “2023 yılına kadar kente göçün devam edeceği ve kentleşme oranının yüzde 84’lerin üzerine çıkması bekleniyor. Buna göre kentleşen nüfusun 2023 yılında 71 milyon olması öngörülüyor. Bu göç kaynaklı kentleşme nedeniyle 2025’e kadar göç alan şehirlerde konut talebi devam edecektir.” diye konuştu.

Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Türkiye’nin yatırım cazibesini koruduğunu kaydeden Özçelik, “Devletimiz yatırımcılara büyük kolaylıklar sunuyor. Türkiye’de yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır ve kazanmaya devam edecektir. Yabancı yatırımcılara sunulan fırsatlar açısından piyasalara baktığımızda, mevzuattan vergi düzenlemelerine, teşviklerden altyapı ve iş gücüne, geniş bir yelpazede, devletimiz büyük kolaylıklar sunuluyor.” şeklinde konuştu.

 

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI