20 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşet"Konut satışları 9 ayda yüzde 10 arttı"

“Konut satışları 9 ayda yüzde 10 arttı”

Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, yılın 9 ayında konut satışlarının yüzde 10 oranında arttığını söyledi.

Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, yılın 9 ayında konut satışlarının yüzde 10 oranında arttığını söyledi.

İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin desteğiyle düzenlenen 2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı başladı.

Yenigün, CNR Expo Yeşilköy’deki fuarın açılışında, Türkiye’nin çok önemli bir dönemden geçtiğini ve ülkenin lokomotifi inşaat sektöründe ivmenin düşmemesi gerektiğini söyledi.

“Sektör genişliyor”

İnşaat sektörünün yarısını oluşturan konut üretiminde de ivmenin arttığını dile getiren Yenigün, “Gayrimenkul sektörü genişliyor. Bu alanda önemli projeler hayata geçiriyor. Kentleşmeyle yeni yerleşim alanları ve kentsel dönüşüm faaliyetleri artırıyor. Alt yapı ve ulaşım projeleri de konut faaliyetlerini buralara çekiyor.” dedi.

Mithat Yenigün, alınan tedbirlerle bu alanda toplam satışların 9 ayda yıllık bazda yüzde 10 arttığını aktararak, “Ayrıca özellikle eylülde yüzde 29 artışla sıçrama yaparak 140 bine ulaşan satışlarda tapu harcı ve KDV indirimi etkili oldu. Ancak buna rağmen yurt genelinde stok erime hızı ve satışlar düşüyor. Bu durumda talepte canlanmanın kalıcı olmayacağı endişelerine neden oluyor.” diye konuştu.

“Yeşil binaları artırmalıyız”

Enflasyon, faiz oranları ve döviz kurlarının gayrimenkul talebini sınırlayabildiğini vurgulayan Yenigün, şöyle devam etti:

“Enflasyon görünümündeki bozulmanın pozitife çevrilmesi çok önemli. Kentsel dönüşüm ülke için hayati önem arz ediyor. Kentsel alt yapı, yeşil alan ihtiyacı ve mülkiyet hakkı olmak üzere bölge halkının tüm haklarının gözetilmesi gerekiyor. İmar mevzuatının yeni baştan ele alınmasının yanı sıra dikey yapılaşma tercihlerinin tarihi ve çevresel doku gözetilerek değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeşil binaları artırmamız elzem hale gelmiştir.”

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI