24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden Haberlerİstanbul Modern, Bu Yöntemle Büyüyecek!

İstanbul Modern, Bu Yöntemle Büyüyecek!

Yaşa, izle, paylaş, keşfet mottosuyla hareket edilecek olan yeni dönemde İstanbul Modern'in üyelik programı altı kategori öne çıkarılıyor. Hedef ise iki bin olan üye sayısını üç yılda dört bine çıkarmak.
İstanbul Modern yönetiminin bir başka hedefi de kurumsal üyelere dönük tanıtım faaliyetlerine hız vermek. Şu ana kadar üç olan kurumsal üye sayısının üç yıl içinde 50'ye çıkarılması hedefleniyor. Müze üyeliğinin de alternatif bir hediye olarak sunulması söz konusu. Özgün hediye alternatiflerinin sunulduğu İstanbul Modern'de yapılan ve sanatseverler tarafından büyük ilgi gören bir başka çalışma da İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle unutulmaya yüz tutmuş zanaatları, çağdaş tasarımla buluşturmak. Bu amaçla kurulan platform ilk projesini gerçekleştirdi. Beş sanatçı ile dört zanaatkârın yer aldığı çalışmada bakır, cam, ahşap,kemik, sedefle geleneksel üretim teknikleri yeniden yorumlandı.
Kurulduğundan bugüne onlarca ulusal ve uluslararası sanat etkinliğinin yanı sıra akademik organizasyonlara da ev sahipliği yapan Modern İstanbul'un kamuoyunca benimsenmesinde Eczacıbaşı Ailesi'nin büyük katkısı oldu. Özellikle Oya Eczacıbaşı'nın mesai harcadığı bu ortamın yıkılıp yeniden yapılması bile gündeme getirildi. Karaköy limanına komşu konumdaki sanat merkezinde yer alan sosyal içerikli bölümler gençlerin de büyük ilgisini görüyor. İstanbul Modern'e gidip Boğaz'a nazır bir kahve içmek artık İstanbul'a gelen her turistin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Yerli turistlerin de keşfettiği bu mekanda gerçekleştirilen nitelikli etkinlerin sayısının artırılması konusundaki çalışmalarda
İstanbul Modern İsletme Direktörü Berna Erbilek'in imzası bulunuyor. Erbilek ve ekibi, üyelik çalışmalarıyla ilgili hedeflerini adım adım gerçekleştirecek. Sanat dolu bir yaşam kurgusuyla hareket eden Modern İstanbul yöneticileri 'Yaşa, izle, paylaş, keşfet' mottosunun ilgi göreceğinden de emin.
 
İstanbul Modern'e nasıl gidilir? 
İstanbul'un tarihi yarım adasına nazır olan İstanbul Modern, Karaköy iskelesine paralel bir şekilde Boğazın mavi sularıyla kucaklaşan sahil şeridinde yer alıyor. Sanat severler bu bölgeye arzu ettiklerinde Beşiktaş sahlinden Eminönü güzergâhına doğru ilerlerken Tophane mevkiinde park ederek, arzu edenler ise tramvay ile rahatlıkla ulaşabilirler. 

Mehmet CANITATLI / Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI