Ana Sayfa Sektörden Haberler İş GYO; gayrimenkul sektöründe kadın emeğine sahip çıkıyor

İş GYO; gayrimenkul sektöründe kadın emeğine sahip çıkıyor

0

Bu yıl mart ve nisan aylarında, gayrimenkul sektöründe görevli 400’ü aşkın kadın çalışanla yapılan ve Türkiye’de bir ilk olan araştırma ULI Türkiye (Urban Land Institute), GYODER ve TMB işbirliğiyle gerçekleştirildi. Araştırmada, bu sektörde çalışan kadınların sorunlarının ve çözüm yollarının belirlenmesi amaçlanıyor.
 
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes  sektördeki kadın emeğinin önemine değinerek konu hakkında görüşlerini şöyle belirtti: “İş GYO olarak kurumsal kültürümüzün ve şirket politikamızın şekillenmesinde rol oynayan en önemli etkenlerden biri herhangi bir cinsiyet ayrımı gözetmeksizin “doğru kişinin doğru işe yerleştirilmesi” prensibiyle hareket etmemizdir. Bu hedef doğrultusunda şirket faaliyetlerinin en etkili şekilde gerçekleşmesini sağlayacak kalitede insan gücünün işe alımı yapılmış ve yapılmaya devam edecektir. Bu kültürde şekillenen bir çalışma ortamı şirket içinde yaşanabilecek herhangi bir ayrımcılığı bertaraf etmekte ve çalışanlar için huzurlu çalışma ortamı yaratmaktadır. Halihazırda şirketimiz çalışanlarının yüzde 52’si, üst düzey yöneticilerinin yüzde 62’si, yönetim kurulu üyelerinin yüzde 38’i, şirketimizde söz sahibi kişilerin ise yüzde 45’i kadın çalışanlarımızdan oluşmaktadır. Toplam iş tecrübesi 20-30 yıl arasında olanların yüzde 36’sı kadın iken en çarpıcı rakamlardan biri de 0-5 yıl çalışanların oranın yüzde 73’ünün kadın olmasıdır. Bu Türkiye genelindeki ve gayrimenkul sektöründeki diğer şirketlere kıyasla oldukça yüksek bir orandır. Aynı zamanda İş GYO’nun sektördeki öncü tutumunu ortaya koymakta ve şirketimizin gururla taşıdığı değerlerden biri olma niteliği taşımaktadır.”
 
Araştırma sonuçlarını açıklayan Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Başkanı Av. Pınar Ersin Kollu , “Gayrimenkul sektörü içerisinde kadının var oluşu ve temsiline yönelik yaptığımız bu çalışmaları sağlam bir temel üzerine inşa etmeyi önemsiyoruz. Platform çalışmalarımızda bu nedenle önceliğimiz, kadının mevcut durumunu, talep ve yaklaşımlarını ortaya koyan araştırmayı sonuçlandırmaktı. Sorunları, hedefleri ve yol haritamızı bu yöntemsel titizlikle belirledik. Artık binamızı inşa etmeye hazırız. Araştırmamızın sonuçlarından hareketle öncelikle kadınlar içinkariyerlerinde yol gösterecek mentorluk programları ve liderlik eğitimleri planlıyoruz. Bu konuda dernek ve üniversitelerle iş birliği yapacağız. Gayrimenkul sektöründe kadın temsiliyetini ve görünürlüğünü artırmak üzere bir konuşmacı havuzu oluşturacağız. Sektörümüzün ihtiyaç ve sorunlarını aktarırken kadınların da söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Son olarak gayrimenkul sektöründe kadınların karar alınan masalarda temsiliyetinin artırılması için çalışacağız. Yönetim kurullarında görev alması için ilgili bakanlıklar ve derneklerle ortak çalışmalar yürüteceğiz” dedi. Av. Pınar Ersin Kollu , yaptığı sunumda ‘Gayrimenkulde Kadın Araştırması’ sonuçlarına göre gayrimenkul sektöründeki kadının profilini çizdi:
 
Gayrimenkul sektöründeki kadınlar;

  • 36 yaşında genç bir profile sahipler
  • Yüksek düzeyde eğitimliler
  • Ürünün tasarımı, projenin geliştirilmesi, yönetilmesi, markanın iletişimi, kurumun satış pazarlama faaliyetinin yürütülmesi ve itibar yönetimi sahalarında etkinler
  • Sektörün geleceğine güveniyorlar
  • Yönetim kurullarında , üst düzey yönetim kademelerinde yer almaya ve/veya sektörde kendi işlerini kurmaya istekliler

Gayrimenkul sektöründe ‘biz de varız’ diyen kadınlar;

  • Karar alınan masalarda oturmak
  • Liderlik üstlenmek ve liderliğe tüm boyutlarıyla hazırlanmak
  • Görünürolmak
  • Temsilde etkin olmak
  • Adalet ve tarafsızlık ilkesiyle yönetilmek istiyorlar

 
Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Üyesi Gülfem Tandoğan ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi;
“Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu’nun hazırladığı araştırmada en çok dikkatimi çeken sonuçlardan biri de kadınların yüzde 37’sinin erkek yönetici ile çalışmak istemesidir. Bu sonuç bize gösteriyor ki dışsal faktörler dışında kadınlar kendi cam tavanlarını kendileri oluşturuyor. Platform olarak sektörde çalışan tüm kadınların birbirleriyle daha çok dayanışma içinde olmalarına yönelik çalışmalar yapacağına inanıyorum”
 
Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu’nun sektöre emek vermiş kadın iş sahibi ve profesyonellerden oluşan 20 kişilik danışma kurulunun üyeleri ise şöyle:
Ayla Heyfegil (Servotel), Ayşe Hasol Erktin (Has Mimarlık), Banu Vargı Tümay (MV Holding), Buket Hayretçi (Aareal Bank), Burçin Sezen (Aşçıoğlu), Ceyda Çarmıklı Kılıçaslan (Nurol GYO), Didem Erendil (Circle Real EstateConsulting), Didem Muslu (Servotel), Duygu Merzifonluoğlu (PwC), Elvan Oktar (Resarch&Consultancy), Eser Özbay (Bilgili Holding), Fatma Çelenk (Soyak Holding), Füsun Yılmaz Phillipson (FYP), Gülfem Tandoğan (İş GYO), Güniz Çelen (Çelen & Çelen), Harika Uyanık (ARUP), Melda Bayraktaroğlu(Servotel), Neşecan Çekici (Epos), Nil Yıldızalp (ADA PR), Av.Pınar Ersin Kollu (İş GYO), Şenay Azak-Matt (Aareal Bank), Sevda Alkan (Sabancı Üniversitesi), Sira Kazancıoğlu (Cushman&Wakefield). 

HENÜZ YORUM YOK

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Exit mobile version