5 Aralık 2025 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerGayrimenkul hizmetleri yüzde 8 arttı!

Gayrimenkul hizmetleri yüzde 8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs 2025 itibarıyla Hizmet Üretim Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, hizmet üretim endeksi yıllık %3.9 artarken bu oran endeksin alt kırılımlarından gayrimenkul sektöründe %8 olarak gerçekleşti.

Hizmet üretim endeksi (2021=100) 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,9 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri %0,2 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri %6,3 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri %8,1 arttı, gayrimenkul hizmetleri %8,0 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %3,8 arttı, idari ve destek hizmetleri ise %7,9 arttı.

Hizmet üretimi yıllık değişim oranları (%), Mayıs 2025

Hizmet üretim endeksi aylık %1,2 arttı

Hizmet üretim endeksi (2021=100) 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,2 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri %0,8 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri %0,1 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri %3,3 arttı, gayrimenkul hizmetleri %0,7 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %2,9 arttı, idari ve destek hizmetleri ise %1,1 arttı.

Hizmet üretim endeksi aylık değişim oranı (%), Mayıs 2025

Hizmet üretim endeksi yıllık ve aylık değişim oranları (%), Mayıs 2025

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
369 YAZI