5 Aralık 2025 Cuma
Ana SayfaManşetFaiz indirimi beklentisi konut piyasasını canlandırır..

Faiz indirimi beklentisi konut piyasasını canlandırır..

İnşaat şirketleri faizlerdeki gerileme ihtimaliyle yeni projelerin planladığı ve mevcut stokların eritilmesinin hedeflendiği stratejik bir döneme giriyor.

Yatırım fonu ve kısa vadeli mevduat stopajının yüzde 17,5’e çıkması, mevduatın cazibesini düşürdü. Sektör temsilcileri, bu düzenlemenin yatırımcıyı gayrimenkule yönlendirdiği görüşünde.

Sektör kaynakları, faizlerdeki gerileme ihtimalinin kampanyaları hızlandıracağını, stok konutların hareketleneceğini belirtiyor.

Uzmanlar, özellikle son çeyrekte artması beklenen talebin hem ilk ev alıcılarını hem de yatırımcıları harekete geçireceğini belirtiyor. İstanbul’da 400–700 bin arasında boş konut bulunduğu tahmin ediliyor; artan talebin bu stokları eritmesi ve arz-talep dengesini desteklemesi bekleniyor.

Faiz indirimi beklentisi, yılın kalan aylarında kredi kampanyalarını artırabilir. Bu gelişmenin hem talebi yükseltmesi hem de fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturması bekleniyor. Sektör, 2025 yılını yüksek satış hacmiyle tamamlamayı hedefliyor.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
369 YAZI