24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerEmlak Vergisi Ödeyecekler Dikkat Son Gün Yarın!

Emlak Vergisi Ödeyecekler Dikkat Son Gün Yarın!

Taşınmaz sahiplerinin mükellef olduğu yılda iki defa ödenen Emlak Vergisi’nin birinci taksit ödemesi için son gün 31 Mayıs. Emlak Vergisini ödemeyen mükellef gecikme cezası ödemek durumunda. Emlak vergisi kiracıları ilgilendirmiyor.

Emlak Vergisini Ödeyebileceğiniz Yerler

Emlak Vergisi taksiti birçok yol ile ödenebilir. Konut, işyeri vb. taşınmazınızın bağlı bulduğu ilçe belediyesine ödeme yapabilir, belediyelerin vergi tahsilatı veznelerine yapabilir, PTT yoluyla belediye hesaplarına yapabilir, ayrıca anlaşmalı bankalar aracılığıyla emlak verginizin ödemelerini yapabilirsiniz.

Yeni Binalarda 5 yıl Boyunca Düşük Ödeme

Taşınmazınızın bulunduğu yapı yeni yapılmış ise 5 yıl boyunca ‘geçici muafiyet’ uygulamasına tabii tutulabilirsiniz. Emlak Vergisi Kanunu’nda yer alan 5. Madde uyarınca, 5 sene boyunca taşınmazın emlak vergisi değerinin 1/4’ü, ödeyeceğiniz Emlak Vergisi’nden muaf tutulur.

Kat İrtifaklı Tapular İçin Ödeme

Kat irtifakı olan yapılar için arsa vergisi ödemesi yapılmaz. Kat irtifaklı yapıların dahil olduğu grup bina vergisidir. 

Emlak Vergisi Ödemeleri için Gerekli Belgeler

Tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası), beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve T.C. kimlik numarası.

Emlak Vergisi'nden Kimler Muaf Olabilir

1319 sayılı Kanun gereğince ödenen Emlak Vergisi muafiyeti için gereken şartlar;

– 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip;– Gelir sahibi olmamak– Kışlık evin yanında yazlık eve sahip olmamak– Bir başka meskende hisse sahibi olmamak– Ev hanımı, engelli, gazi, işsiz, dul-yetimler ve emekliler vergiden muaf olabiliyor.

habertürk.com

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI