26 Ocak 2026 Pazartesi
Ana SayfaManşetEmlak Konut Ataşehir Fenerbahçe arsası ihalesinin birinci oturumuna kimler katıldı?

Emlak Konut Ataşehir Fenerbahçe arsası ihalesinin birinci oturumuna kimler katıldı?

Fenerbahçe Spor Kulübünün İstanbul Ataşehir’deki taşınmazları için Emlak Konut GYO ile yaptığı iş birliği kapsamında yürütülen “arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı” modeli, kulübün elindeki arsalar üzerinde konut ağırlıklı karma bir proje geliştirilmesini ve elde edilecek gelirin belirli bir paylaşım planı çerçevesinde dağıtılmasını öngörüyor. Bu çerçeve, Fenerbahçe ve grup şirketi Akfin Gayrimenkul Değerlendirme A.Ş. ile Emlak Konut GYO arasında 19 Ağustos 2025’te imzalanan protokolle duyuruldu.

Süreçte Ataşehir Küçükbakkalköy’deki 3343 ada 12 parsel için yapılan ihale, daha önce 2 Aralık 2025’te birinci, 9 Aralık 2025’te ikinci oturumla ilerledi; ancak Emlak Konut, tekliflerin güncel piyasa koşullarıyla örtüşmediği ve öngörülen takvimde tahsilat kabiliyetinin zayıf olduğu değerlendirmesiyle ihalenin yenilenmesine karar verildiğini KAP bildirimine dayandırarak açıkladı. Buna göre ihale, “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale ve Sözleşme Yönetmeliği” kapsamında 19 Ocak’ta yeniden başlatıldı.

Yenilenen ihalenin 1’inci oturumu 19 Ocak’ta yapıldı; ön yeterlilik aşamasına 12 istekli katıldı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şirket ile Fenerbahçe Spor Kulübü ve Akfin Gayrimenkul Değerlendirme A.Ş. arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde yürütülen “İstanbul Ataşehir Küçükbakkalköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesinin ilk oturumunun 19 Ocak’ta saat 11.00’de gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, ihalenin ön yeterlilik aşamasına toplam 12 isteklinin katıldığı ve başvuru yapan firmaların liste halinde duyurulduğu belirtildi. Ön yeterlilik zarfları içerisinde yer alan belgelerin ayrıntılı değerlendirilmesinin ardından, pazarlık, açık artırma ve kapalı zarf teklif alma aşamalarını içeren ikinci oturumun tarih ve saatinin isteklilere yazılı olarak bildirileceği ifade edildi.

İhalenin ilerleyen aşamalarında verilecek tekliflerle birlikte projenin mali ve ticari şartlarının netleşmesi bekleniyor. Ön yeterlilik zarflarındaki belgelerin değerlendirilmesinin ardından pazarlık, açık artırma ve kapalı zarf teklif alma aşamalarını içeren 2’nci oturumun tarihini önümüzdeki günlerde belli olacak.

2. oturumun tarihi belli oldu

Şirketten KAP’a yapılan yazılı açıklamada 2. oturumun tarihi ile ilgili şu bilgiler verildi:

“Şirketimiz ile FB Spor Kulubü ve Akfin Gayrimenkul Değerlendirme A.Ş. arasında imzalanan İşbirliği Protokolü Çerçevesinde gerçekleştirilen 19.01.2026 tarihinde 1. Oturumu yapılan İstanbul Ataşehir Küçükbakkalköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Açık Artırma-Kapalı Zarf Teklif Alma bölümünü içeren 2. oturumu  23.01.2026 Cuma günü saat 15:00‘da yapılacaktır.”

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
377 YAZI