13 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşet"Dönüştürülmesi gereken konutların 7'de 1'i dönüştürülebildi"

“Dönüştürülmesi gereken konutların 7’de 1’i dönüştürülebildi”

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye’de dönüştürülmesi gereken 7 buçuk milyon konutun ancak 1 milyon 150 bininin dönüştürülebildiğini belirtti.

İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin desteğiyle düzenlenen 2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı başladı.

Ceylan, CNR Expo Yeşilköy’deki fuarın açılışında, Türkiye’de son dönemde gayrimenkul sektörünün çok geliştiğini söyledi.

Bunun etkisinin her yerde görüldüğünü anlatan Ceylan, “15 yıl önce gayrimenkul sektörüyle ilgili bu derece yoğun fuar ve zirveler düzenlenmiyordu. Son yıllarda önemli zirve ve fuarlar birbiri ardına gelmektedir. Sektör son 15 yılda önemli gelişmeler kat etti. Yatırımları dünyada örnek teşkil edecek projeler sunuldu. Bu açıdan son derece önemli bir başarıya imza attığımıza inanıyorum. Bu durum, hükümetin inşaat ve altyapı sektörüne verdiği önemi gösteriyor. Hükümetimiz inşaat sektörünü ekonominin lokomotifi olarak görmektedir.” diye konuştu.

Ceylan, Türkiye’deki milli gelirin yüzde 8-9’unu inşaat sektörünün oluşturduğunu anlatarak,”Kentsel dönüşümün hızlanması için hazırlanan kanun teklifinin yasalaşmasını bekliyoruz. Dönüştürülmesi gereken 7,5 milyon konutun bugüne kadar sadece 1 milyon 150 bini dönüştürülebildi. Yılda 500 bin konut ve iş yerini dönüştürme hedefimiz var.” şeklinde konuştu.

Bakanlığın bu konuda çalışmalara devam ettiği bilgisini veren Ceylan, bu kapsamda İller Bankası kanununda düzenlemeler getirileceğini açıkladı.

Mehmet Ceylan, bu kapsamda İller Bankası’nın 20’den fazla gayrimenkulünü satışa çıkardıklarını anımsatarak,”Buradan gelecek paran kentsel dönüşüm alanında kullandırılacak. Kentsel dönüşümde yaşanan bürokratik zorlukları aşmak için çalışmalara devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI