24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKonut ProjeleriAntalya'da 4 dev proje hayata geçiyor

Antalya’da 4 dev proje hayata geçiyor

Dünyanın ve Türkiye'nin sayılı turizm kentlerinden Antalya, hayata geçirilmeye hazırlanan 4 dev projeyle potansiyelini artırmaya hazırlanıyor.

Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı turizm kentlerinden Antalya, hayata geçirilen 4 dev projeyle potansiyelini artırmaya hazırlanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin değerini yükseltme amacıyla başlatılan 4 projede son aşamaya gelindi. Projelerin bazılarında ilk kazma vurulurken, bir kısmında da gerekli onayların alınmasıyla çalışmalar başlayacak.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla, gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak amacıyla Antalya’da düzenlenen, “Gelişen Kentler Zirvesi”nde, ildeki 4 dev proje hakkında detaylı bilgi verildi.

İşte Antalya’nın değerine değer katacak 4 proje:

Sinema ile yat sektörü Boğaçay’da birleşiyor

Antalya’da hayata geçirilen projeler içinde, sinema ile yat sektörünü bir potada eriten Boğaçay projesi dikkat çekiyor.

Yatırım maliyeti 1 milyar 250 milyon TL olan proje, Marina, Kruvaziyer ve Yat Limanı, Film Platosu ve Doğal Yaşam Alanı ve Taşkın Önleme ve Özel Proje Alanı olmak üzere 4 etaptan oluşuyor.

Marina etabıyla deniz altından karaya çıkılacak

Projenin Marina etabında, 462 kapasiteli, her türlü yatın gireceği bir yer oluşturuluyor. Proje maliyeti 215 milyon TL olan etap, 357 bin metrekarelik alan üzerine konumlanacak.

İnşaata başlanması için Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’nın onayı beklenen projenin, Bakanlıkça ihale çıkılmasından sonra önümüzdeki yıl hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Marina projesinin diğer bir etabı Taşkın Önleme ve Özel Proje Alanı kısmı da marinaya gelen yatların 750 metre kadar denizin iç kısmına alınmasını ve müşterilerin tüp geçitle denizin altından karaya taşınmasını hedefliyor. Bu kapsamda yapılacak 200 metre kanalla, müşteriler şeffaf bir akvaryum içinde deniz tabanında yürüyerek, kıyıya ulaşacak.

İhalesi yapılan 90 milyon liralık projenin 485 bin metrekarelik özel proje alanı da bulunuyor. Ayrıca, içinde 17 binanın olduğu 30 dekarlık da kısım bulunuyor.

Projesi hazır olan bölümde, Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak ihalenin ardından inşaata başlanacak.

Dünyanın en büyük film platosu yapılacak

Film Platosu ve Doğal Yaşam Alanı ise 665 milyon liralık Tema Park Alanı ve 180 milyon liralık Film Stüdyo Alanından oluşuyor.

Yaklaşık 746 bin metrekarelik alanda ayrıca hayvanat bahçesi ve safari park alanı da olacak. Tamamlanmasıyla dünyanın en büyük film platosu oluşturulmuş olacak.

Yatlar için özel proje

Kruvaziyer ve Yat Limanı projesi ise aynı anda 4 Cruise gemisi alabilecek. Aynı zamanda 426 yat kapasitesi olacak liman tüp tünelle bağlantı olacak. Projede yüzen iskeleler de olacak.

Konyaaltı Sahil projesi

Antalya’da devam eden bir başka dev proje olan Konyaaltı Sahil projesiyle de kentin devasa sahili elden geçiriliyor.
İhalesi yapılan ve inşaatı da başlayan projenin yaz sezonuna ulaşması bekleniyor. Toplam 160 milyon liralık yatırım değerindeki projede beach park alanı, ticari alanlar, yeme içme üniteleri, çay bahçesi, restoran, sergi alanları yer alacak.

Projenin işletmecisi de yapılacak ihaleyle belli olacak.

Tünektepe ve Teleferik projesi

Antalya’nın bir başka gözde projesi Tünektepe ve Teleferik ise turistlere bambaşka bir heyecan ve eğlence alanı oluşturuyor.

Yaklaşık 21 bin 500 metrekarelik alan üzerine inşa edilen projede restoran ve butik otel de yer alıyor. Bunun için Orman ve Su İşleri Bakanlığından alt işletmeciye devir için uygun görüş alındı.

Mülkiyeti Bakanlığa ait projenin iki ay içinde ihalesi yapılacak.

Teleferik kısmı tamamlanan projenin yatırım maliyeti 140 milyon lira oldu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI