4 Haziran 2026 Perşembe
Ana SayfaManşetDubai'de emlak piyasasına olan talep düşmeye başladı!

Dubai’de emlak piyasasına olan talep düşmeye başladı!

Son yıllarda yatırımcıların ve tatilcilerin ilk tercihi Dubai oluyordu. Konut almayı düşünen yatırımcı Dubai’de başlayan inşaatlara yatırım yapıyordu. Çünkü kira getirisi dövize endeksli olarak yüksek oranlar kazandırıyordu. Lüks yaşamın özeti olan şehir tatil rotalarında da oldukça popüler oldu.

ABD ve İsrail’in İran’a saldırması üzerine Ortadoğu’da yaşanan gerilimler rüya şehir Dubai’ye de sıçradı. İran, saldırılara misilleme olarak İsrail ile Körfez ülkelerindeki ABD üslerini balistik füzeler ve İHA’larla hedef aldı.

DUBAİ, YATIRIMCIYI DÜŞÜNDÜRMEYE BAŞLADI!

Dubai gayrimenkul yatırımlarında öne çıkıyordu. Kiralık ve satılık konutlarda oldukça indirim gözlemlendi. Tatil için sıklıkla tercih edilen rezervasyon sitelerinde kiralık dairelerin geceliği 500 liraya kadar geriledi. Ünlü otellerde ise gelecek hafta için indirim kampanyaları uygulanmaya başlandı.

Emlak Danışmanlığı Birliği’nden Hakan Akçam konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akçam Dubai’deki emlak firmalarıyla olan görüşmelerini “Dubai emlak piyasasında şuan bir sessizlik hakim savaşın da yarattığı belirsizlikle birlikte Dubai’deki emlak piyasasına olan talebin azaldığını görüyoruz.” dedi.

Akçam “Dubai’de yaşanan gerilimlerin ardından yatırımcı satış yapıp yatırımlarını farklı ülkelere yönlendirebilir. Artık yatırımcılar Dubai konusunda düşünür hale geldi. Güvensizlik arttı hemen olmasa da orta vadede Dubai’deki emlak yatırımları geri çekilebilir.” ifadelerini kullandı.

Emlak sektörünün geleceğini Ortadoğu’nun geneli açısından sorduğumuzda Akçam “Ortadoğu’daki emlak sektörünün yüzde 70’i Dubai’de bulunuyor. Dubai’de yaşanan güvensizlik zaten ortada ancak Ortadoğu genelinde yaşanan gerilimler emlak sektörüne de olumsuz yansıyacaktır.” cevabını verdi.

(Haber kaynağı: NTV)

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
383 YAZI