Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen cumartesi günü Malatya’daydı. Müteahhitlerden 7/24 çalışma esasını uygulamalarını isteyen Kurum “Çalışmazsanız ben de o çalışmadığınız süreçte gereğini yaparım” dedi.
Yeni evlerine taşınan depremzede ailelere ziyarette bulunan Kurum, ev ziyaretinden çıkarken mahallelerine halı saha yapılmasını isteyen çocukları da kırmadı. Kurum, çocuklara bu konuda destek olacağına dair söz verdi.
Kurum Malatya’da şantiyeleri incelerken Bakırcılar Çarşısı’nda müteahhitleri 7/24 mesai esasıyla çalışarak inşaatları tamamlamaları konusunda uyararak “İki şantiye de 24 saat çalışacak. Burası bitecek. Her iskelede adam olacak. Çalışmazsanız ben de o çalışmadığınız süreçte gereğini yaparım” dedi.
Müteahhidin “Farkındayız Bakanım her gün de toplantı yapıyoruz” sözlerine, Kurum “Toplantı yapmayın, iş yapın. Burayı ben özellikle gece takip edeceğim. Gece de adam çalışacak gündüz de” yanıtı verdi.



