29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşetÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan "Fikirtepe" açıklaması..

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan “Fikirtepe” açıklaması..

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’da depremzedeler için yürütülen çalışmalara ilişkin, “Burada ne yaptıysak Fikirtepe’de de İstanbul’a yakışacak bir projeyi gerçekleştiriyor olacağız.” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ile Elazığ’a gelen Bakan Kurum, merkezi Sivrice ilçesi olan, 24 Ocak’ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için Akçakiraz, Yazıkonak ve Karşıyaka mahallelerinde inşası tamamlanan konutları gezdi.

Örnek daireleri inceleyen Kurum, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kurum mahalle muhtarları ve vatandaşlarla da görüşerek, taleplerini dinledi.

“Fikirtepe’de de İstanbul’a yakışacak bir projeyi gerçekleştiriyor olacağız”

İstanbul Fikirtepe’de başlatılan kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Türkiye’de nüfusun yüzde 70’inin deprem bölgelerinde yaşadığını söyledi.

Kentsel dönüşüm ülkemizde terörle mücadele kadar önemli ve siyaset üstü bir mesele. Nerede riskli binası varsa, nerede dönüşmesi gereken bir alan varsa Bakanlık olarak Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 81 ilimizde 83 milyon vatandaşımızı ilgilendiren tüm projelerde vatandaşımızın ve belediyelerimizin yanındayız.” ifadelerini kullanan Kurum, Fikirtepe Projesi’nin de 2007 yılında başlatılan İstanbul’un en önemli lokasyonlarından biri olduğunu aktardı.

Bugüne kadar müteahhitler ve vatandaşlardan kaynaklı sorunlar nedeniyle tamamının bitirilemediğini dile getiren Kurum, Cumhurbaşkanının talimatıyla Bakanlık olarak TOKİ Başkanlığı ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü eliyle bu alanda resen uygulama yapacaklarını bildirdi.

Kurum, “Devam eden müteahhitlere bir ay süre vermek ve inşaatların sürecini izlemek, diğer taraftan devam etmeyen ve bekleyen bugüne kadar başlamamış, başlamış ama fiilen bir ilerleme gerçekleşmemiş alanlara da gidip burada ne yaptıysak Fikirtepe’de de İstanbul’a yakışacak bir projeyi gerçekleştiriyor olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI