30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaManşetŞantiyelerdeki iş kazalarına bir de koronavirüs riski eklendi!

Şantiyelerdeki iş kazalarına bir de koronavirüs riski eklendi!

İş kazalarının en çok yaşandığı alanlardan biri olan inşaat şantiyelerinde koronavirüs salgınıyla birlikte risk daha da arttı.

Deutsche Welle Türkçe’den Pelin Ünker’in haberine göre Çalışma Bakanlığı’nın mart ayında açıkladığı istatistiklere göre Türkiye genelinde inşaat iş kolunda 1 milyon 200 bin işçi çalışıyor. Koronavirüsün yayılmasını önlemek için hükümet tarafından “Evde kal” çağrıları yapılırken, bankacılık, sigortacılık, teknoloji, Ar-Ge gibi alanlarda çok sayıda firma evden çalışma sistemine geçerken, kafe, lokanta, restoran, spor salonu, kuaför gibi bazı işletmelerin faaliyetleri geçici olarak durdurulurken inşaat, metal, tekstil gibi yüzlerce işçinin bir arada çalıştığı sektörler faaliyetine devam ediyor.

İnşaat iş kolunda faaliyet gösteren üç sendika olan Disk/Dev Yapı İş, İnşaat-İş ve İyi-Sen sendikaları şantiyelerin bir an önce kapatılarak işçilerin ücretli izne çıkarılmasını talep ediyor. İnşaatlarda çalışma koşullarının insanlık dışı şartlarda sürdüğünü ifade eden Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, “Koronavirüs salgını tüm dünyaya yayılıp tehdit ederken ülkemizde de ciddi bir tehdit olarak karşımızda duruyor. Buna karşı gösterdiğimiz tepkiler, önlem alın çağrıları ne yazık ki karşılık bulmuyor.” şeklinde konuştu.

Sendikalara gelen şikayetlere göre işçilerin şantiyelerde maske ve eldivensiz, hijyenik olmayan koşullarda çok yakın mesafede çalışmak zorunda bırakıldığını kaydeden Karabulut; “İşçiler bugün hala inşaatlarda dip dibe, burun buruna çalışmaya devam ettiriliyor, zorlanıyor. Sözde alınan önlemler ise yetersiz. Yaygın test yapılmalı ve işçiler ücretli izne çıkarılmalı.” dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI