29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerTESK'ten "Kirada Stopaj" açıklaması

TESK’ten “Kirada Stopaj” açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken; kira stopajlarının esnafın sırtında yük olduğunu belirterek "Dükkan kiralarında stopaj uygulaması ya tamamen kaldırılsın ya da stopaj oranı makul seviyelere çekilsin" dedi.

Esnaf ve sanatkarların ticari faaliyetlerinden zarar etseler dahi yüzde 20 oranında kiraladıkları dükkanları için stopaj ödemek zorunda olduklarını ifade eden TESK Başkanı Palandöken; esnaf zaten yüksek kiralar, vergiler, sigorta primi, verginin vergisi ile kazancının neredeyse tamamını ödemelere kullandığını belirterek stopaj vergisinin ya tamamen kaldırılması ya da esnafın ödeyebileceği makul bir orana çekilmesi gerektiğini söyledi.

Kira gelirinden doğan vergiyi esnafın ödediğini, stopaj uygulamasının omzunda birçok yük bulunan esnafı daha da zor duruma soktuğunu dile getiren Palandöken; “Bu uygulama ya tamamen kaldırılmalı ya da oran yüzde 20’den yüzde 5’ler seviyesine düşürülmeli. Çünkü haksız bir düzen olarak esnafın kazancını önemli bir oranda azaltıyor. Bu verginin kaldırılmasıyla esnafa bir ayrıcalık tanınmıyor. Yalnızca var olan haksız bir uygulama ortadan kaldırılmış oluyor. Bunun için acilen stopaj vergisi konusunda yeni bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz” dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI