30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerAVM'lerin yıllık cirosu 130 milyar liraya dayandı

AVM’lerin yıllık cirosu 130 milyar liraya dayandı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü; sayıları 420'yi bulan Türkiye'deki AVM'lerin yıllık toplam cirosunun 130 milyar liraya ulaştığını söyledi.

12 Aralık Mağazacılar Günü’nde Antalya’daki bir alışveriş merkezinde yapılan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu’nun Anadolu Sohbetleri konulu toplantısına katılan Belgü; toplamda 12 milyon 600 bin metrekarelik kiralama alanına sahip ülke genelindeki 420 AVM’de yıllık ziyaret sayısının 1 milyarı aştığını, yıllık cironun da 130 milyar lira seviyesine çıktığını söyledi.

AVM’lerde faaliyetlerini sürdüren perakende mağazalarının en önemli problemlerinin başında dövizle kiralama bedelinin geldiğini belirten Hulusi Belgü; 32 numaralı cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle birlikte ülke genelinde her sektörde tüm sözleşmelerin yasal olarak TL’ye dönmesiyle birlikte çözüldüğünü söyledi.

Önümüzdeki sene AVM’lerdeki ciroların enflasyonun yine 5-10 puan üzerinde artacağını tahmin ettiklerini dile getiren Belgü; Türkiye’deki AVM’lerin tamamında 480 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI