30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaManşetBakan Albayrak ile gayrimenkul sektör temsilcileri görüştü

Bakan Albayrak ile gayrimenkul sektör temsilcileri görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı makamında ziyaret etti.

Görüşmeye İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas ve Genel Sekreteri Doğan Selçuk Öztürk ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersun Bayraktaroğlu katıldı.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre Bakan Albayrak, inşaat sektörüne çok önem verdiklerini belirti. Sektör temsilcileri de taleplerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıklayacağı 100 günlük eylem planında inşaat sektörü için de düzenlemeler olması bekleniyor.

Tüm konular ele alındı

Görüşmede, ilk kez konut alacak vatandaşa faiz desteği sağlanması, bürokrasinin azalması, kentsel dönüşümü hızlandıracak yasal düzenleme, 31 Ekim’de bitecek KDV ve tapu harçları indiriminde sürekli bir destek sağlanması, şirketleri KDV iadeleri için düzenleme yapılması, konut kredi faizlerinin kamu ve özel sektör işbirliğiyle yüzde 1’in altında bir seviyeye çekilmesi gibi konular ele alındı.

Ayrıca, yabancıya vatandaşlık için konulan 1 milyon dolarlık alım şartının 300 bin dolara inmesi, konut sektörüne özel bir KGF paketinin devreye girmesi, sektörün kredilendirilmesi için Emlak Bankası’nın aktive edilmesi, bireysel emeklilik şirketlerinin gayrimenkul fonuna veya doğrudan gayrimenkule yatırım yapabilme imkanı sağlanması gibi konularda da görüş alışverişi yapıldı.

PROJE BİLGİ FORMU

Önceki haber
Sonraki haber
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI