23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden Haberler7 Şirketten Sağlığa Dev Yatırım..

7 Şirketten Sağlığa Dev Yatırım..

Rönesans İnşaat, YDA Grup, Türkerler Holding, Akfen, Astaldi, Dia Holding ve AKFEN'in ilgi gösterdiği yatırımlar bir bir Sağlık Bakanlığı'na devredilip, aynı şirketlerce 25 yıl işletilme aşamasına geliyor.
 
Akfen Isparta'da
İstanbul'un yanı sıra Anadolu'daki yatırımları ile de öne çıkan Akfen, Ankara İncek'teki konut projesinde sona doğru yaklaşırken Isparta'da inşa ettiği 263 milyon 900 bin dolarlık dev sağlık kampüsünde gaza bastı.
AKFEN İnşaat ve Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın'ın verdiği bilgiye göre Isparta Bölge Sağlık Kampüsünün inşaatı 2016'nın sonbaharında bitecek. Kampüsün Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra şirket, 25 yıl işletmesini üstlenecek.Böylece Sağlık Bakanlığı hastaneyi kiralamış olacak.  Grubun portföyünde yer alan Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı 2017'de sona erecek. Trakya'nın en önemli illerinden Tekirdağ'daki Şehir Hastanesi'nin inşaatına ise bu yıl sonuna kadar başlanması planlanıyor.
 
Rönesans da kamu yatırımlarında öncü
Sağlık Bakanlığı'nın şehir hastaneleri projesi kapsamında ihalesi bitmiş olan 18 adet projesi bulunuyor.  Rönesans Holding'e bağlı Rönesans Sağlık Yatırım (RSY) şirketinin de ilgi gösterdiği bu ihalelerin neticesinde önümüzdeki 4 yıl içinde 5 milyar Euro civarında bir yatırım planı bulunuyor. RSY, 9 bin 500 yatak kapasitesi ile öncü rol oynarken  İstanbul İkitelli'de, Adana'da, Bursa'da, Elazığ'da ve Yozgat'ta toplam 5 adet hastane kompleksinin inşasını üstlenmiş durumda.
 
YDA Group'dan 4 şehir hastanesi
Sağlık Bakanlığı tarafından ihale edilen 1583 yataklı Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'nü inşa eden YDA Grup, bu alanda kendisini 2011 yılında ispatlamıştı. Bugüne kadar bu alanda 1.5 milyar euroluk yatırım yapan grubun Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ekibi, Kayseri'den sonra 838 yatağı olan Konya Şehir Hastanesi ile 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaatıyla ilgileniyor. Grubun çalışma takviminde 1700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi de yer alıyor. 
 
Türkerler Holding de iddialı
Ankara'nın Etlik semtinde Entegre Sağlık Kampüsü ile Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü ve İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü projeleri için çalışmalarını sürdüren Türkerler, Etlik'teki projede İtalyan Astaldi Grubu ile İzmir ve Kocaeli projelerinde ise Gama Holding ile ortak ilerliyor.
 
Mehmet Canıtatlı / Emlakdream.com
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI