28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaVideolarBasın Toplantıları2018'in ilk lansmanı Porta Vadi ile yapıldı

2018’in ilk lansmanı Porta Vadi ile yapıldı

Gayrimenkul sektöründe İstanbul'da lansmanı yapılan ilk proje Porta Vadi oldu.

4 ocak 2018 tarihinde düzenlenen basın toplantısıyla birlikte sektör temsilcilerine ve yatırımcılara tanıtılan ilk konut projesi Porta Vadi oldu.

Tümyapı Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Savcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ruşen Mete Akyüz, Şenol Kaya ve Uygar Kahaoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtımı yapılan ve 165 milyon TL yatırım değeriyle Kağıthane Cendere Vadisi’nde hayata geçirilecek olan Porta Vadi karma projesi 76 konut, 166 ofis ve 20 ticari alandan meydana geliyor.

Porta Vadi projesinde kat planları, teslim tarihi, satış fiyatları ve ödeme planı

34 bin metrekarelik bir arsa alanı üzerinde inşa edilecek olan projede büyüklükleri 95 ile 310 metrekare arasında değişen 1+1’den 4+1’e kadar farklı kat planlarında konutlar, çeşitli büyüklükte ticari alanlar ve 48 metrekareden başlayıp tek katta 2 bin metrekare büyüklüğe kadar çıkabilen ofis alanları olacak. Ticari mağazalarda büyüklükler ise 113 ile 873 metrekare arasında olacak.

Teslimlerin 2018’in sonunda yapılması planlanan projede konutların satış fiyatları 900 bin TL ile 3 milyon TL arasında değişirken ofislerde metrekare satış fiyatları 12 bin TL’den ve ticari alanlarda metrekare satış fiyatları da 6 bin Dolar’dan başlıyor.

Projede lansman dönemine özel olarak 30 mart 2018 tarihine kadar peşin alımlarda yüzde 25 indirim veya peşinatsız olarak 36 ay vade farksız ödeme fırsatı sunuluyor.

“Ev almak isteyenler hangi projeye yatırım yapacağını biliyor”

Basın toplantısında bir konuşma yapan Cavit Savcı; Tümyapı’nın Sermaye piyasası profesyonelleri tarafından kurulmuş şirket olduklarını, sağlam fikirler doğru projeler ile piyasada kalıcı işler yapmak amacıyla bir araya geldiklerini, sektöre kalitenin gereği neyse, yaşam koşullarının gereği neyse onu yapmaya dikkat ettiklerini söyledi. Türkiye’de son dönemde yaşanan olumsuzluklara rağmen her sene yeni satış rekorlarının kırıldığını anımsatan Savcı; yerli ve yabancı yatırımcının ise gayrimenkule olan ilgisinin devam ettiğini, ev almak isteyenlerin artık çok daha bilinçli hareket ederek hangi projeye, hangi şartlarla yatırım yapacağını bildiklerini söyledi. “Biz de Tümyapı olarak, lokasyon, mimari, alt yapı ve fiyat kıstasını her zaman ön planda tutarak tüm paydaşlarımıza fayda sağlayacak projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz. İnsanlar artık sadece ev değil yaşam alanı satın alıyor” diyen Cavit Savcı “Tümyapı olarak, merkezi lokasyonlarda konumlandırılmış, yatırım gücü yüksek ve yakın gelecekten ilham alan yaşam alanları tasarlamak bizim her projemizdeki başlıca çıkış noktamız” dedi.

“Önümüzdeki yıllarda yine Kağıthane’nin gelişme aksında yer alan bir bölgede proje geliştirmeyi hedefliyoruz” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Savcı “Yurt dışında ise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Florida eyaletinde proje geliştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

“Porta Vadi’nin temeli mayıs 2017’de atıldı”

Basın toplantısında bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Ruşen Mete Akyüz de mayıs 2017’de temelini attıkları projelerinin 300 metre cephesi olduğunu söyleyerek projenin teknik bilgilerini ve fiyatlarını anlattı. Porta Vadi konutlarında sunulan konforun ofis ve ticari alanlarda da sunulduğu ifade eden Akyüz; mağazaların çift cephe ile hem caddeye hem de dere ve ormana bakacak şekilde tasarlandığını belirtti. “Metrekare fiyatı 12 bin TL’den başlayan ofis ve mağazalarımızın tavan yüksekliği 6 metreyi buluyor” diyen Mete Akyüz “Projemizde, 48 metrekareden 2 bin metrekareye kadar ofis alanları, 113 metrekareden 873 metrekareye kadar mağazalar bulunuyor. Ofis ve mağazalarımızda fiyatlarımız ise 550 bin TL’den 20 milyon TL’ye kadar değişebiliyor. Ayrıca ofislerimizin modüler tasarımı sayesinde 4 bin metrekare büyüklüğe kadar ofis planlaması yapılabiliyor” dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI