24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden Haberler1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı

1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar hızlandı

Tamamlandığında dünyanın en büyük asma köprüsü ünvanının eline geçirecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı.

18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü 2023’te tamamlandığında 2023 metre ayak açıklığıyla dünyanın en uzun asma köprüsü ünvanını eline geçirecek. Köprü; viyadükleriyle birlikte 5.2 kilometre uzunlukta olacak. Köprü tabliyeleri, 36 metre genişlikte ve 5 metre yükseklikte planlanıyor. Köprü üzerinde 3 şeritli gidiş ve 3 şeritli geliş yolu olacak.

Gelibolu Sütlüce mevkiinde bulunan şantiye alanında kuru havuz çalışmaları devam ediyor. Lapseki Şekerkaya’da kurulu şantiyede de karada sondaj çalışmaları yapılıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatının, ikisi Türk, ikisi de Koreli olmak üzere toplam 4 firma tarafından ortaklaşa yapıldığını açıklayan Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya; köprünün deniz taşımacılığına olumsuz bir etkisinin olmadığını belirterek Gelibolu ekonomisine çok olumlu katkılarının olacağını söyledi. Sütlüce’deki şantiyede halihazırda 110 kişinin çalıştığını aktaran Kaymakam Kılınçkaya inşaatın 24 saat esasına göre günde 2 vardiya devam ettiğini belirterek 15 metre derinliğinde kuru havuzun yapımı bu yıl sonunda tamamlandıktan sonra bu havuzların deniz üzerinde yüzdürülerek köprü ayaklarını yapılacağı yere götürüleceği ve ayakların bu havuz içerisine inşa edileceğini söyledi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI