20 Aralık 2025 Cumartesi
Ana SayfaSektörden Haberler166 kalekol'un inşaası yazın hızlanacak

166 kalekol’un inşaası yazın hızlanacak

İnşaatlar ikinci bir talimat gelmezse çözüm sürecinde de devam edecek. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Başbakanlıktan gelecek talimata göre çalıştıklannı belirterek, "Kalekollarla ilgili yeni bir talimat gelmedi. 'Devam etme' derlerse etmeyiz." dedi.

Kış aylarında da yüklenici firmaları kalekol yapımında çalıştırdıklarını belirten Karabel, yaz geldiği için daha hızlı çalışma temposu oluşacağını kaydetti. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, bir grup ekonomi muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Karabel'in açıklamasına göre TOKİ ile Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı arasında yapılan protokoller kapsamında toplanı 280 karakol binası ihale edildi. Bu karakollardan 114 adedi (Jandarma 76, MSB 38) teslim edildi. 120'si Jandamıa, 46'sı MSB ye ait olacak 166 karakolun inşaat süreci ise devam ediyor.

Kalekol olarak bilinen sınırkarakollan yüksek güvenlik özellikleri ile dikkat çekiyor. Tüm karakollar sağlamlık ve güvenlik önlemleri ile inşa ediliyor. Gözetleme kulesi, mevzi, cephanelik ve askeri istihkam unsurları da beraber yapılıyor. Karakolların duvarlan havan ve roket saldırısına karşı güçlendirilmiş malzemeyle inşa ediliyor. Duvarlara çelik tellerle mukavemet takviyesi yapılıyor. Tüm binalar 80 santimetre kalınlığında taş duvarla kaplanırken, karakol kapıları çelik, pencereleri de kurşun geçinnez camla kaplanıyor. Karabel, kalekollar ile ilgili şunları söyledi: "Bugüne kadar 280 adet karakol binası ihale edildi. Karakolları talimat gelene kadar yapmaya devam edeceğiz. Şu anda sürecin iyi gittiği izlenimi var. Teröre harcanan paralar da Türkiye'nin imanna harcanır düşüncesindeyiz." Terör yüzünden köylerini boşaltmak zorunda kalanlara devletin ev yapması da gündemde. Bu kapsamda talimat gelmesi halinde TOKİ, boşaltılan köylere ev yapacak.

TOKİ Başkanı Karabel, boşaltılan köylere yönelik talimat geldiği anda çalışma yapacaklarını, talimat gelmeden ise bir şey yapma yacaklarmı söyledi. Geçen yıl sonu itibanyla Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında 190 bin kişi eski köyüne geri döndü.

Kaynak:Zaman

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
371 YAZI