23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerVatandaşa kira yardımı yapıyoruz, bu rant mı?

Vatandaşa kira yardımı yapıyoruz, bu rant mı?

İzmir'de bir dizi ziyaret ve incelemee yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmir’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda muhalefet tarafından dile getirilen rant iddialarının azaldığını söyledi.
 
Bayraktar, “Muhalefetin rant sözü kesildi, tutmuyor. Kuru çamur köşeye yapışmaz. Nerede rant? Vatandaşa kira yardımı yapıyoruz, bu rant mı?” dedi.
 
Düzenlediği basın toplantısında İzmir’in dünyanın önemli kentlerinden biri olduğunu söyleyen Bakan Erdoğan, termal özellikleri ve tarihi özellikleriyle öne çıkan bir şehir olduğunu belirtti. Kentsel dönüşümde partnerlerinin belediyeler olduğunu söyleyen Bayraktar, “Bu işi belediyelerle birlikte yürütmemiz gerekiyor. Belediyelerle yeterli bütünlüğü sağlayamazsak başka argümanlarla birlikte çalışacağız. İzmir halkı kimi tercih etse başımızın üstünde yeri vardır. Ama İzmir’deki belediyeciliğe talibiz” diye konuştu.
 
Vatandaş eksenli olacak

Belediyelerle ortak çalışmalar yaptıklarını belirten Bayraktar “Ciddi mesafe aldık. Ama part time çalışma beni tatmin etmiyor. Uygulamacı birisi olarak sakat binalar için dönüşüme fiilen başlanmasını istiyoruz. Kentsel dönüşümde ana talebimiz vatandaş eksenli bir dönüşüm yapmaktır. Burada kesinlikle siyaset yapmıyoruz” dedi. Kentsel dönüşümün bazı kişilerce speküle edilmek istendiğini belirten Bayraktar, şunları söyledi: “Sıfır tolerans vermemek için vatandaşımızdan talep gelsin, bir iki kendini bilmez çıkarsa, o mahallede kentsel dönüşümü isteyen vatandaşlar onları elimine etsin. İzmir’de bu hava oluştu. Güven ve beklenti konusunda ciddi mesafe aldık. Gönüllülük esasında ve rızaya dayalı olmasını istiyoruz. Kesinlikle siyaset yapmıyoruz. Hangi partiden olursa olsun belediye vatandaşı ikna etmişse onaylıyoruz.”
 
Çeşme’de TOKİ konusu

Kentsel dönüşüm çalışmalarını kapsamında yapılan çalışmaları iki yıl içinde vatandaşlara göstereceklerini belirten Bayraktar, Çeşme’de yapılacağı iddia edilen TOKİ konutları hakkında “Böyle birşey bilmiyorum. İzmir’den çıktı o haber. Gerçek olsa bile iki katlı, villa tarzında olabilir. Konut yapılacağı konusunda bir bilgim yok” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü hakkında yazdığı şikayet mektubunun sorulması üzerine Bayraktar, “Aziz Bey benim arkadaşım. Uzaktan da hemşehrimiz sayılır, sevdiğimiz bir arkadaşım, başarılı olmasını da bekleriz. Hizmette siyaset yapmayız. Hangi parti olursa olsun yardım ederiz. Geldi EXPO planlarını birlikte yaptık. Dediklerinin yüzde 90’ını projeye yansıttık. İl müdürünün yaptığı yanlışlık varsa teftiş konusu olmalı. Görevini yapmıyorsa yine teftiş yapmalı” dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI