23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYeni ProjelerTek katlı villa yaşamı Toskana Vadisi'nde!

Tek katlı villa yaşamı Toskana Vadisi’nde!

Arıkan Yapı ile Emaar Türkiye ortaklığıyla İstanbul Büyükçekmece bölgesinde hayata geçirilen Toskana Vadisi 3. etap villa projesini satışları başlıyor. Büyükçekmece Toskana Vadisi 3. etap villa projesinde satışlar başladı.


BASIN TOPLANTISININ

İLK BÖLÜMÜNÜ

İZLEMEK İÇİN

RESMİ TIKLAYIN

 


BASIN TOPLANTISININ

İKİNCİ BÖLÜMÜNÜ

İZLEMEK İÇİN

RESMİ TIKLAYIN

Toskana Vadisi'nde 1. etabın yüzde 80'i, 2. etabın ise yüzde 50'si satıldı. Müstakil yaşam ve şehirden uzak sakin yaşam alanlarıyla dikkat çeken Toskana Vadisi'nin 2. etapta göl manzaralı ikiz villalar, bahçeli ve teraslı villa daireler sahiplerine kavuşmayı bekliyor. Toskana Vadisi'nde en düşük kira getirisi 1.250 dolar.

 
Projede konut fiyatları 560 bin dolar ile 890 bin dolar arasında değişiyor.
 
Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketi Emaar’ın ülke iştiraki Emaar Türkiye ve ‘Tek Katlı Villa’ yaşam felsefesinin yaratıcısı Arıkan Yapı işbirliğinden doğayla modern hayatın kaynaştığı kusursuz bir proje hayat buluyor.
 
Toskana Vadisi 3.faz villa projesi kapsamında hayata geçirilecek  ‘Tek Katlı Villa’ yaşam felsefesiyle buluşuyor. Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı yapmış oldukları büyük işbirliğinin ve Toskana Vadisi projesi 3.faz villa projesinin görücüye çıktığı basın lansmanı sonrası villa satışları resmen başladı.

"Bu proje tecrübemizi yansıtıyor"
Toskana Vadisi 3.Faz'ın geliştiricisi Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, "Bölge zamanla çok gelişti bölge özel bir bölge olma yolunda,  o yüzden yatırım yolumuza  devam edeciğiz.. Toskana Vadisi projesini yaparken şöyle bir yol izledik müşterilerimizden aldığımız tepkiler ve onların önerileriyle bir takım yeni ürünler geliştirmemiz gerektiği kanaatindeydik. Türkiye herhalde ilk defa tam müstakil 10 metrekare net alana sahip, yüksek tabanlı, 3+1, mutfak ve banyolu tek katlı villa yaptık. Bu villanın şu anki KDV mevzuatıylada KDV oranı yüzde 1 böyle bir ürünümüz var, diğer ürünlerde 250 metrekareden başladığı için KDV oranımız standart yüzde 18 olarak devam ediyor. Fiyat aralığına glince şu anda lansman öncesi yapılan satışlardan sonra sanırım 475 ile 500 bin dolardan başlıyor dolar artı KDV olarak. Birde yeni bir ürünümüz var 3. fazda yaklaşık 697 metrekare bürüt alana sahip çift iç bahçeli, daha büyük aileler için 8 adet yalnızca yapmış lduğmuz çok özel bir ürün varki bunda da fiyat 2 milyar 250 bin dolar artı KDV ile 2 milyon 450 bin dolar arasında değişecek" dedi.

Teslim Eylül 2015'te

"Ön satışta şu anda talep yüzde 45-50 seviyesinde yaklaşık olarak beklenen 300'e yakın müşterimiz mevcut" diyen Habip Arıkan, "Teslimler projede 4 etap halinde olacak, ilk teslimler Eylül 2015 olarak planlanmakta, daha sonra 6 ay ara ile 4 etap halinde teslimleri neticelendirmi olacğız. Planlar çerçevesinde herhalde 2017 nin sonlarına doğru projenin tamamı teslim edilmiş olacak. Ancak yaşam her etapta teslimlerle beraber başlayacak. Yabancılara satış konusunda ise projemiz bir yaşam projesi ama yabancı yatırımcıların yatırımcı anlamında değilde yaşam anlamında son zamanlarda ciddi bir yoğunluk var yabancı satışları muhakkak olacak belli bir oranda olsada olacaktır muhakkak" şeklinde konuştu.

Özel detaylar projenin ana unsuru

Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, "Şekilden önce müşteriye önem veren bir frmayız. Toskana Vadisi”nin bazı özel detayları var çatısından cephesine kadar. Hepsini birleştirdik proje içeisinde tüm detaylar farklı görünsün istemedik. Bizim projemizde aynı duvarlar aynı yollar projemizi konsepte birleştirdik. Araziyi 2007 yılında aldık ve bölgenin çok gelişiceğini biliyorduk o yüzden 2 bin dönem gibi bir araziye yatırım yaptık. Uzun soluklu bir yatırım parçası olarak. Zamanla bölge çok gelişti, biliyorsunuz o bölgede imar kısıtlı fazla kat çıkamıyorsunuz bunu bir avantaja çevirdik bizim istediğimiz şey buydu zaten. Emsale baktıımızda yüzde10-15 gibi çok kısıtlı emsaller var bizim konseptimize uygun, çünkü bizim için bahçeler yollar çok önemli Toskana Vadisi oradan geliyor" dedi.

Kanal İstanbul seyri değiştirecek

"O yüzden bölge üst düzey konut açısından çok gelişti. Bunun yanında Büyük çekmece bu gelişmeyle birleşmiş durumda. Yeni sürpriz şeyler yapacağız bölgede ve yine gelişmeye devam edecek. Artık bölgeyi içi gibide görebilirsiniz çünkü birleşti sınırlar baya değişti."  diyen Ozan Balaban, "
Büyükçekmece artık şehrin içi oldu bölge gelişmeye devam edecek ve Kanal İstanbul  yapılrsa daha farklı bir gelişim seyredecek. Toskana”da 20 küsür tane villamız kaldı yüzde 90'ın üzerinde bir satış oranımız var. Toskana baktığınız da 470'in üzerinde villa olan bir proje ama yüzde 90'ın üzerinde bir satışoranımız var. Biz Emar olarak proje geliştiren bir firmayız müşterinin talep ve isteklerine göre proje yapıyoruz. Dolayısıile talep önce iki kat ve bir kat müşteri ne istiyorsa ona hitap etmeyeçalışıyoruz. Müşterilerimiz bizden birden fazla ev alıyor" diye konuştu.

Peyzaj için yurtdışından ağaç getirtttik

Ozan,  "O yüzden müşterinin ne dediği ve istediği bizim için çok önemli. Satışlarımız o kadar iyi gittiki bazı ev projelerimizi müşterinin isteği doğrultusunda değiştirdik. Müşteri ne talıpep ediyorsa ona cevap vermeye çalışıyoruz. 3. fazıl yatırım değeri 130 milyon dolar olacak Toplam yaptığımız yatırım değeri daha önce açıklamışık 700 milyondolar proje maliyeti olarak. Ancak yolar ve alt yapı olarak gerçekten çok özel bir yer. Ağaçları ve fideleri yurt dışından seçtik ve getirdik. O yüzden özel bir proje" şeklinde konuştu.

Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban , "Kentsel dönüşüm Türkiye ve İstanbul için ok önemli türiyenin yaşlanan stoğunu yenilemesi lazım ilk başlayan kentesel dönüşümde hukuki yavaşlamalar oldu anca şu anda dahada netleşti. Süreçlerin net olmasını bekledik ve şu anda kentsel dönüşümle ilgileniyoruz. O yüzden takipdeyiz ve kentsel dönüşümde yer almak isteriz" dedi.

Yeni projeler geliyor

Toskana Vadisi 3.Faz'ın geliştiricisi Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan , "İlk zamanlarda problemler vardeı kentsel dönüşüm için ancak b.u sıkıntıların aşılması ile birlikte çok önemli bir yer tutuyor. Bizde arıkan yapı olarak içinde yer alıyoruz zaman zaman bazı mevzuatların oturmasını bekliyoruz arıkan yapı olarak yakın zamanda bununla ilgili daha önemli girişimlerimiz olacak mevzuatların oturması ile birlikte" dedi.

Toskana Vadisi İletişim:
Telefon : 0212 850 83 00

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI