23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriManisa'daki TOKİ projesi

Manisa’daki TOKİ projesi

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Toplu konut İdaresi (TOKİ) ile inşa edecekleri toplu konutların Akgedik Mahallesi’nde yapılacağını belirtti.

Yunusemre Belediyesi Meclis Salonunda yapılan tanıtım toplantısında konut projesi hakkında gazetecilere açıklama yapan Mehmet Çerçi, Akgedik bölgesinde 1,5 milyon metrekare alanda 6 bin konutluk inşaat alanının bulunduğunu, ilk etap konutların yapım çalışmalarına 3-4 ay içinde başlanacağını söyledi.

Belediyenin sözkonusu alanda etaplar halinde konut yapacağını kaydeden Çerçi, "Vatandaşlarımızın yoğun istekleri doğrultusunda yaptığımız girişimler neticesinde TOKİ'nin de olumlu yanıt vermesiyle Akgedik bölgesinde konutların yapılması kararlaştırıldı. Konutların yanı sıra okul, cami, sağlık tesisi, park, oyun ve dinlenme alanları, spor salonu, spor alanları ile alış veriş merkezi de yer alacak. Akgedik bölgesi Yunusemre ilçesinin yeni şehirleşme alanı haline gelecek” dedi.

"Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenecek"

Toplu konutların TOKİ’nin ‘Yedi İklim Yedi Bölge’ projesi yarışmasında Ege Bölgesi birincisi olan mimarlık firması tarafından çizileceği bilgisini veren Çerçi şunları kaydetti:

"TOKİ’nin Türkiye’nin 7 bölgesinde yaptırdığı çok değişik projeler var. Bu mimari projelerde birincilik almış ekiple çalışıyor. Bundan iki gün önce bu ekip Manisa’ya geldi. İmar planı ile ilgili alanda çalışmalarını yaptı. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek hazırlanacak olan proje çalışmalarına başlandı. Proje hızlı bir şekilde bitecek. Akabinde 5. Etap ihale aşaması olacak. O da yaklaşık 2 aylık bir süreç. Ondan sonra 6. Etap dediğimiz yapım aşamasına gelmiş olacağız."

Çerçi, kentsel dönüşüm ve toplu konut yapımı için bünyelerinde yeni bir müdürlük ihdas edeceklerini sözlerine ekledi.

Tanıtım toplantısına TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ak Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, partililer ve muhtarlar katıldı.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI