24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerKonuta en çok ilgi Ortadoğu’dan geliyor

Konuta en çok ilgi Ortadoğu’dan geliyor


TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Bir Gayrimenkul destinasyonu olarak Türkiye’ başlıklı toplantıda Sotheby’s Türkiye Genel Müdürü Arman Özver, mütekabiliyetin değişmesinden sonra yabancıların Türkiye’ye ilgisi hakkında izlenimlerini paylaştı.

Özver’in anlattığına göre hem kişisel hem de kurumsal olarak gayrimenkulde Türkiye’ye bir Yatırım dalgası gelmekte. Mütekabiliyet sonrası Rusya ve Türk cumhuriyetleri vatandaşlarından gayrimenkul alımı beklense de, büyük oranda talep Ortadoğu ülkesi vatandaşlarından geldi.

Özver, Avrupa seviyesinde hayat standartlarına sahip, ‘ezan sesi duyabildikleri’ İstanbul’da Konut edinmeye ve burada yaşamaya Arapların bayıldığını, ‘kendilerini evlerinde hissettiklerini’ ifade ettiklerini söyledi.

Orta halli Arapların sosyal donatılı konutlardan aldığını ve burada evinde Tatil yapıp bir süre sonra ülkesine döndüğünü ifade eden Özver, şunları söyledi: “Kraliyet ailesi mensupları ise çok lüks konutlar peşinde. İstanbul Boğazı’nda 1.800 metrekarelik bir yalıyı küçük bulan bir veliaht, ‘Daha büyüğü yok mu?’ diye sordu.

60 dairelik villaların birinde yaşamak istemeyen bir başka kraliyet ailesi mensubu ise Bodrum’da 35 dönümlük bir malikane aldı. Malikaneye komşu arazileri de alınca arazisinin genişliği 65 dönüme ulaştı. Rusya ve Uzakdoğulular ise eskiden olduğu gibi gayrimenkul yatırımını Londra’da yapmaya devam ediyor.”

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Verçin de, şu anda Arap Emlakçıların İstanbul’da 20-30 daire alıp bunları ülkesinde sattığını söyledi. Geçen yıl yüksek fiyat sebebiyle Kira sertifikası (Sukuk) ihraç edemediklerini belirten Verçin, “Ancak Fitch’in not artırımı kararından sonra fiyat 100’den 60’a geriledi.

Bu geçen yılın yarısına inebilir. Geçen yıl ihraç edemediğimiz sukuku bu yıl ihraç edebiliriz.” dedi. Verçin, 200-250 milyon dolarlık Sukuk ihraç edebileceklerini kaydetti.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI