24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerKentsel dönüşüme yeni kaynak!

Kentsel dönüşüme yeni kaynak!

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, kentsel dönüşümün finansı için geliştirdikleri çözümler ile konutta yeni KDV düzenlemesini AA'ya değerlendirdi.
 
Erdoğan Bayraktar, 2B gelirinin yüzde 90'a kadar kısmının kentsel dönüşüme ayrılmasının planlandığını belirterek, şunları kaydetti: ''Ancak daha sonra bize oradan ayırdıkları para 660 milyona düştü, biz 7-8 milyar bekliyorduk. Ama bu acil bir iş. O yüzden kendimiz birtakım argümanlar geliştirdik. Vatandaş tarafından rezerv alan teklifi getirilen yerlere imar verdiğimiz zaman yüzde 25'ini arazi olarak Hazine adına tescil ettireceğiz. Döner sermayeden gelen parayı 5 milyondan 250 milyona çıkardık. Bunun yüzde 80'ini de bu hesaba aktarıyoruz.''
 
Daha ciddi yapılmalı Konutta yeni KDV düzenlemesine ilişkin de değerlendirmede bulunan Bayraktar, ''Belki arsa fiyatlarındaki tespitlerin bundan sonra çok daha ciddi yapılması lazım. Yan yana olmasına rağmen emsalinden dolayı birinin metrekare fiyatı bin liradır, öbürünün fiyatı 300 liradır. Halbuki birim fiyatı 300 lira olan yerde yapılacak konut daha lüks olacak, daha pahalı olacak, arsa orada düşük değerde olduğu için KDV uygulanmayacak. Bu tip hususları da dikkate almak, arsa fiyatlarına dikkat etmek lazım'' diye konuştu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI