23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden Haberlerİstanbul’un semt semt konut fiyatları!

İstanbul’un semt semt konut fiyatları!

İLÇE SARIYER

Sarıyer'de satılık konut fiyatlarının metrekaresi 4 bin YTL'ye yaklaştı. İlçede Nisan 2006- Ocak 2007 döneminde 2 bin 913 YTL ile 3 bin 454 YTL bandında hareket eden m2 fiyatı şubat ayındaki hareketi ile bandın üstüne çıkarak 3 bin 927 YTL oldu.

En pahalı semt Rumelihisarı

Bileşim International tarafından hazırlanan Referans Emlak Endeksi'nin Şubat 2007 tarihli sonuçlarına göre, Rumelihisarı metrekarede 6 bin 5 YTL'lik satılık konut fiyatı ile Sarıyer'in en pahalı semti özelliğini koruyor. Semtte bir aylık fiyat artışı yüzde 13 seviyesinde. Kiralık konut fiyatlarının da bir ayda yüzde 19 artarak metrekarede 25 YTL'ye çıktığı Rumelihisarı'nda emlak yatırımı ortalama 20 yılda geri dönüyor. Rumelihisarı'nda aylık bazda fiyat artışı ise yüzde 13.

En fazla artış İstinye'de

Sarıyer'de şubat ayında en fazla fiyat artışı yüzde 22 ile İstinye'de ve yüzde 21 ile Tarabya'da gerçekleşti. Ocak ayında metrekare satış fiyatlarının yüzde 19 seviyesinde arttığı Sarıyer ilçesinde, satılık konut fiyatları Emirgan'da yüzde 17, Rumelihisarı'nda yüzde 13, Zekeriyaköy'de yüzde 12, Sarıyer merkezde yüzde 2 seviyesinde artış gösterdi.

En düşük kiralar Tarabya'da

İlçede en ucuz kiralık daireler metrekarede 14 YTL'lik fiyatı ile Tarabya'da bulunabiliyor. Standart bir daire Tarabya'da bin 400 YTL ile 2 bin 90 YTL aralığında kiralanabiliyor. En pahalı kiralık daireler ise 25 YTL'lik fiyatla Rumelihisarı'nda bulunuyor. Rumelihisarı'nda standart bir daire ortalama 2 bin 500 YTL ile 3 bin 725 YTL aralığında kiralanabiliyor. Kiralık fiyatlarının aylık yüzde 7 arttığı ilçede, kiralık dairelerde en fazla artış yüzde 19 ile Rumelihisarı, yüzde 8 ile Tarabya'da yaşandı. Emirgan, Yeniköy ve İstinye'de kiralık fiyatları değişmedi.

En iyi yatırımlar Yeniköy'de

Sarıyer'de yatırımlar ancak 21 yıl 10 ayda kendini amorti ediyor. Yatırımların kira ile geri dönüş süresi ortalamaları esas alındığında; Sarıyer, 14 yıl 10 aylık İstanbul ili ortalamasının oldukça üzerinde seyrediyor. İlçede geri dönüş süresi en kısa yatırımlar ise 8 yıl 8 ay ile Yeniköy'de bulunuyor.

İLÇE MALTEPE

Satılık konut fiyatlarında İstanbul ili hudutları içinde istikrarlı bir görünüm sergileyen Maltepe ilçesinde, son 11 aydaki fiyat artışı yüzde 16 oldu. Aylık bazda ise ilçede şubat ayında fiyatlar 3 artış gösterdi.

Merkezde fiyatlar geriliyor

Şubat ayında ilçede ortalama metrekare satılık konut fiyatı bin 289 YTL'ye çıkarken, aylık bazda en fazla fiyat artışı yüzde 8 ile İdealtepe, yüzde 7 ile Altıntepe, yüzde 2 ile Adatepe, binde 7 ile Küçükyalı'a gözlendi. Buna karşılık ilçe merkezinde bir ayda satılık konut fiyatı yüzde 10 geriledi. Maltepe merkezde ocak ayında fiyatlar bin 201 YTL seviyesinde bulunuyordu.

Amortisman süresi şehir ortalamasında

Maltepe'de yatırımların amortisman süresi İstanbul ili ortalamasına yakın bir zamanda gerçekleşiyor. Yatırımın kira ile dönüş süresini gösteren amortismanlarda İstanbul ortalaması 14 yıl 10 ay seviyesinde iken, bu süre Maltepe'de 15 yıl 4 ay olarak hesaplanıyor. İlçedeki en iyi yatırımlar ise 13 yıl 6 aylık geri dönüş süresi ile Küçükyalı'da yapılabiliyor.

En ucuz kiralıklar Altıntepe'de

Maltepe'de ucuz kiralık daire arayanlar en iyi fiyatları Altıntepe'de bulabiliyor. Metrekarede 7 YTL'lik kiralık fiyatı bulunan Altıntepe'de standart büyüklük ve özellikteki bir daire 700 YTL ile bin 45 YTL fiyat aralığında kiralanabiliyor. Altıntepe'de bir aylık süre zarfında kiralık fiyatlarında bir değişiklik olmazken, Küçükyalı'da kiralık daireler bir ayda yüzde 14 zamlandı.

En pahalı satılıklar Adatepe'de

En pahalı satılık konut fiyatı bin 426 YTL ile Adatepe'de rastlanıyor. Adatepe'de standart bir daire Şubat ayında 142 bin 600 YTL ile 212 bin 500 YTL aralığında bir fiyatla satışa sunuldu. Aynı daire Altıntepe'de 125 bin ile 187 bin YTL, İdealtepe'de 134 bin ile 200 bin YTL fiyat aralığında satışa çıktı.

İLÇE BAKIRKÖY

Bakırköy'de Şubat ayında satılık konut fiyatları binde 7 geriledi. Ocak ayında 2 bin 384 YTL olan konut fiyatı 2 bin 368 YTL'ye indi. İlçede 11 aylık süredeki fiyat artışı ise yüzde 24 olarak gerçekleşti.

Yeşilyurt fiyat artışında önde

İlçe genelinde şubat ayında binde 7 gerileyen fiyatlar Yeşilyurt semtinde yüzde 26 artış gösterdi. Metrekare satış fiyatı 3 bin 619 YTL'ye çıkan semt bu seviyesi ile en pahalı semt ünvanını Ataköy'ün elinden aldı. Bakırköy'de satılık konut fiyatları merkezde yüzde 25, Ataköy'de yüzde 7, Yeşilköy'de yüzde 3 artarken, Florya'da ise yüzde 5 düşüş gösterdi. Standart bir daire Yeşilyurt'ta 361 bin-539 bin YTL aralığında, Ataköy'de ise 313 bin ile 466 bin YTL aralığında satın alınabiliyor.

En ucuz konutlar merkezde

Bakırköy ilçesi sınırlarında en ucuz satılık konutlar merkezde yer alıyor. Metrekare satış fiyatı 2 bin 395 YTL olan Bakırköy merkezde standart bir daire 239 bin ile 356 bin YTL aralığında satışa sunuluyor. Fiyatları gerileyen Florya'da ise fiyatlar 244 bin ile 364 bin YTL aralığında bulunuyor.

Florya'da kiralık fiyatı değişmedi

Kiralık daireler bazında Bakırköy ilçesinde ortalama fiyatlarda bir değişim yaşanmazken, Yeşilyurt'ta kiralıklar yüzde 14, Yeşilköy'de yüzde 8, Ataköy'de yüzde 7 artış gösterdi. Buna karşılık Florya metrekarede 11 YTL olan Ocak ayındaki kiralık fiyatını şubatta da korudu.

En iyi yatırımlar Ataköy'de

Kira getirisine göre en iyi yatırım geri dönüş süresi Ataköy'de bulunuyor. Ataköy'de konut yatırımları 16 yıl 4 ayda geri dönüyor. Bakırköy'ün genelinde bu süre 16 yıl 5 ay seviyesinde seyrediyor. Buna karşılık en kötü yatırımlar 21 yıl 6 aylık süre ile Yeşilyurt'da bulunuyor.

İLÇE ÜSKÜDAR

Üsküdar ilçesinde satılık konut fiyatları hızlı artış gösteriyor. Bileşim International'ın hazırlığı REE çalışmasına göre, ocak ayında aylık bazda yüzde 7 artan fiyatlar, şubat ayında yüzde 28 artış gösterdi.

Libadiye'de fiyatlar fırladı

İlçenin satılık konut fiyatı konusunda en fazla artış gösteren semti Libadiye oldu. Şubat ayında Libadiye'de yüzde 42 artış gösteren fiyatlar, Beylerbeyi'nde yüzde 39, Çamlıca'da yüzde 33, Acıbadem'de yüzde 28, Çengelköy'de yüzde 20, Bulgurlu'da yüzde 9, Altunizade'de yüzde 8 artış gösterdi.

Kiralık artışında Altunizade önde

Üsküdar ilçesi genelinde şubat ayında kiralık daire fiyatlarında bir değişim olmazken, Altunizade'de kiralık daire fiyatları yüzde 20 artış gösterdi. Onu yüzde 10'luk artışla Çengelköy, yüzde 7'lik artışla Kandilli takip etti. Standart bir daire Altunizade'de bin 200 ile bin 790 YTL aralığında kiralanabilirken, en ucuz kiralıkların bulunduğu Çengelköy'de fiyat aralığı bin ile bin 490 YTL aralığında oluştu.

Kandilli'de fiyat düşüyor

İlçenin fiyatı düşen tek semti yüzde 12'lik gerilemeyle Kandilli oldu. Ocak ayında 331 bin- 493 bin YTL aralığında Kandilli'de satın alınabilen standart bir dairenin fiyatı şubat ayında 291 bin-433 bin YTL aralığına indi. Kandilli'de şubatta aynı daire bin 400 YTL ile 2 bin 90 YTL aralığında kiraya  sunuldu.

En uzun amortisman Çengelköy'de

Kira getirisine göre yatırım dönüş süreleri gözönüne alındığında Çengelköy, yatırımların en uzun sürede geri döndüğü semt olarak dikkat çekiyor. Çengelköy'de amortisman süresi 19 yıl seviyesinde bulunuyor. Bu anlamda en iyi yatırımlar ise amortisman süresi 17 yıl 4 ay olarak hesaplanan Kandilli'de yapılıyor. 

İLÇE: ŞİŞLİ

Nişantaşı'nda satılıklar düşüyor, kiralıklar çıkışta

Şubat ayında İstanbul genelinde yüzde 7 artış gösteren konut fiyatlarındaki artış, Şişli ilçesinde yüzde 15 olarak gerçekleşti. İlçede en dikkat çekici fiyat hareketliliği ise Nişantaşı semtinde gözlendi. Nişantaşı'nda satılık konut fiyatları yüzde 2 gerilerken, kiralık konut fiyatları ise yüzde 13 yükseldi. Kiralıklardaki çıkış nedeniyle Nişantaşı'nın, konut yatırımlarındaki geri dönüş süresi 13 yıl 10 aya indi. Böylece Şişli ilçesinde kira getirisine göre en iyi yatırımı arayanlar için Nişantaşı dikkat çekti.

Maslak'ta sınırlı düşüş

Bileşim International tarafından hazırlanan Referans Emlak Endeksi'nin Şubat 2007 tarihli sonuçlarına göre, Şişli ilçesinin genelinde fiyat artışı gözlenmesine rağmen Nişantaşı'nda ocak ayında 3 bin 61 YTL'ye çıkan metrekare fiyatı şubatta 2 bin 990 YTL oldu. Maslak'ta da fiyatlar geriledi ancak satılık konutlardaki fiyat düşüşü binde 7 ile sınırlı kaldı. Maslak'ta ocak ayında 2 bin 754 YTL olan metrekare satış fiyatı şubat ayında 2 bin 736 YTL'ye indi.

En fazla artış Fulya'da

İlçenin en gözde semti, gösterdiği yüksek fiyat artışı ile Fulya oldu. Ocak ayında 2 bin 116 YTL olan metrekare fiyatı şubatta 2 bin 599 YTL'ye ulaştı. Böylece semtin ortalama fiyatlarındaki bir aylık artış oranı yüzde 23'ü buldu. Şişli merkezde konut fiyatlarındaki aylık artış yüzde 11, Kurtuluş ve Mecidiyeköy'de ise aylık yüzde 10 seviyesinde gerçekleşti.            

Semt semt konut fiyatları

Mortgage Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte konut fiyatlarında da artış yaşanıyor. İşte İstanbul'daki konutların fiyatların semt semt yaşanan gelişmeler…

İLÇE SARIYER

Sarıyer'de satılık konut fiyatlarının metrekaresi 4 bin YTL'ye yaklaştı. İlçede Nisan 2006- Ocak 2007 döneminde 2 bin 913 YTL ile 3 bin 454 YTL bandında hareket eden m2 fiyatı şubat ayındaki hareketi ile bandın üstüne çıkarak 3 bin 927 YTL oldu.

En pahalı semt Rumelihisarı

Bileşim International tarafından hazırlanan Referans Emlak Endeksi'nin Şubat 2007 tarihli sonuçlarına göre, Rumelihisarı metrekarede 6 bin 5 YTL'lik satılık konut fiyatı ile Sarıyer'in en pahalı semti özelliğini koruyor. Semtte bir aylık fiyat artışı yüzde 13 seviyesinde. Kiralık konut fiyatlarının da bir ayda yüzde 19 artarak metrekarede 25 YTL'ye çıktığı Rumelihisarı'nda emlak yatırımı ortalama 20 yılda geri dönüyor. Rumelihisarı'nda aylık bazda fiyat artışı ise yüzde 13.

En fazla artış İstinye'de

Sarıyer'de şubat ayında en fazla fiyat artışı yüzde 22 ile İstinye'de ve yüzde 21 ile Tarabya'da gerçekleşti. Ocak ayında metrekare satış fiyatlarının yüzde 19 seviyesinde arttığı Sarıyer ilçesinde, satılık konut fiyatları Emirgan'da yüzde 17, Rumelihisarı'nda yüzde 13, Zekeriyaköy'de yüzde 12, Sarıyer merkezde yüzde 2 seviyesinde artış gösterdi.

En düşük kiralar Tarabya'da

İlçede en ucuz kiralık daireler metrekarede 14 YTL'lik fiyatı ile Tarabya'da bulunabiliyor. Standart bir daire Tarabya'da bin 400 YTL ile 2 bin 90 YTL aralığında kiralanabiliyor. En pahalı kiralık daireler ise 25 YTL'lik fiyatla Rumelihisarı'nda bulunuyor. Rumelihisarı'nda standart bir daire ortalama 2 bin 500 YTL ile 3 bin 725 YTL aralığında kiralanabiliyor. Kiralık fiyatlarının aylık yüzde 7 arttığı ilçede, kiralık dairelerde en fazla artış yüzde 19 ile Rumelihisarı, yüzde 8 ile Tarabya'da yaşandı. Emirgan, Yeniköy ve İstinye'de kiralık fiyatları değişmedi.

En iyi yatırımlar Yeniköy'de

Sarıyer'de yatırımlar ancak 21 yıl 10 ayda kendini amorti ediyor. Yatırımların kira ile geri dönüş süresi ortalamaları esas alındığında; Sarıyer, 14 yıl 10 aylık İstanbul ili ortalamasının oldukça üzerinde seyrediyor. İlçede geri dönüş süresi en kısa yatırımlar ise 8 yıl 8 ay ile Yeniköy'de bulunuyor.

İLÇE MALTEPE

Satılık konut fiyatlarında İstanbul ili hudutları içinde istikrarlı bir görünüm sergileyen Maltepe ilçesinde, son 11 aydaki fiyat artışı yüzde 16 oldu. Aylık bazda ise ilçede şubat ayında fiyatlar 3 artış gösterdi.

Merkezde fiyatlar geriliyor

Şubat ayında ilçede ortalama metrekare satılık konut fiyatı bin 289 YTL'ye çıkarken, aylık bazda en fazla fiyat artışı yüzde 8 ile İdealtepe, yüzde 7 ile Altıntepe, yüzde 2 ile Adatepe, binde 7 ile Küçükyalı'a gözlendi. Buna karşılık ilçe merkezinde bir ayda satılık konut fiyatı yüzde 10 geriledi. Maltepe merkezde ocak ayında fiyatlar bin 201 YTL seviyesinde bulunuyordu.

Amortisman süresi şehir ortalamasında

Maltepe'de yatırımların amortisman süresi İstanbul ili ortalamasına yakın bir zamanda gerçekleşiyor. Yatırımın kira ile dönüş süresini gösteren amortismanlarda İstanbul ortalaması 14 yıl 10 ay seviyesinde iken, bu süre Maltepe'de 15 yıl 4 ay olarak hesaplanıyor. İlçedeki en iyi yatırımlar ise 13 yıl 6 aylık geri dönüş süresi ile Küçükyalı'da yapılabiliyor.

En ucuz kiralıklar Altıntepe'de

Maltepe'de ucuz kiralık daire arayanlar en iyi fiyatları Altıntepe'de bulabiliyor. Metrekarede 7 YTL'lik kiralık fiyatı bulunan Altıntepe'de standart büyüklük ve özellikteki bir daire 700 YTL ile bin 45 YTL fiyat aralığında kiralanabiliyor. Altıntepe'de bir aylık süre zarfında kiralık fiyatlarında bir değişiklik olmazken, Küçükyalı'da kiralık daireler bir ayda yüzde 14 zamlandı.

En pahalı satılıklar Adatepe'de

En pahalı satılık konut fiyatı bin 426 YTL ile Adatepe'de rastlanıyor. Adatepe'de standart bir daire Şubat ayında 142 bin 600 YTL ile 212 bin 500 YTL aralığında bir fiyatla satışa sunuldu. Aynı daire Altıntepe'de 125 bin ile 187 bin YTL, İdealtepe'de 134 bin ile 200 bin YTL fiyat aralığında satışa çıktı.

İLÇE BAKIRKÖY

Bakırköy'de Şubat ayında satılık konut fiyatları binde 7 geriledi. Ocak ayında 2 bin 384 YTL olan konut fiyatı 2 bin 368 YTL'ye indi. İlçede 11 aylık süredeki fiyat artışı ise yüzde 24 olarak gerçekleşti.

Yeşilyurt fiyat artışında önde

İlçe genelinde şubat ayında binde 7 gerileyen fiyatlar Yeşilyurt semtinde yüzde 26 artış gösterdi. Metrekare satış fiyatı 3 bin 619 YTL'ye çıkan semt bu seviyesi ile en pahalı semt ünvanını Ataköy'ün elinden aldı. Bakırköy'de satılık konut fiyatları merkezde yüzde 25, Ataköy'de yüzde 7, Yeşilköy'de yüzde 3 artarken, Florya'da ise yüzde 5 düşüş gösterdi. Standart bir daire Yeşilyurt'ta 361 bin-539 bin YTL aralığında, Ataköy'de ise 313 bin ile 466 bin YTL aralığında satın alınabiliyor.

En ucuz konutlar merkezde

Bakırköy ilçesi sınırlarında en ucuz satılık konutlar merkezde yer alıyor. Metrekare satış fiyatı 2 bin 395 YTL olan Bakırköy merkezde standart bir daire 239 bin ile 356 bin YTL aralığında satışa sunuluyor. Fiyatları gerileyen Florya'da ise fiyatlar 244 bin ile 364 bin YTL aralığında bulunuyor.

Florya'da kiralık fiyatı değişmedi

Kiralık daireler bazında Bakırköy ilçesinde ortalama fiyatlarda bir değişim yaşanmazken, Yeşilyurt'ta kiralıklar yüzde 14, Yeşilköy'de yüzde 8, Ataköy'de yüzde 7 artış gösterdi. Buna karşılık Florya metrekarede 11 YTL olan Ocak ayındaki kiralık fiyatını şubatta da korudu.

En iyi yatırımlar Ataköy'de

Kira getirisine göre en iyi yatırım geri dönüş süresi Ataköy'de bulunuyor. Ataköy'de konut yatırımları 16 yıl 4 ayda geri dönüyor. Bakırköy'ün genelinde bu süre 16 yıl 5 ay seviyesinde seyrediyor. Buna karşılık en kötü yatırımlar 21 yıl 6 aylık süre ile Yeşilyurt'da bulunuyor.

İLÇE ÜSKÜDAR

Üsküdar ilçesinde satılık konut fiyatları hızlı artış gösteriyor. Bileşim International'ın hazırlığı REE çalışmasına göre, ocak ayında aylık bazda yüzde 7 artan fiyatlar, şubat ayında yüzde 28 artış gösterdi.

Libadiye'de fiyatlar fırladı

İlçenin satılık konut fiyatı konusunda en fazla artış gösteren semti Libadiye oldu. Şubat ayında Libadiye'de yüzde 42 artış gösteren fiyatlar, Beylerbeyi'nde yüzde 39, Çamlıca'da yüzde 33, Acıbadem'de yüzde 28, Çengelköy'de yüzde 20, Bulgurlu'da yüzde 9, Altunizade'de yüzde 8 artış gösterdi.

Kiralık artışında Altunizade önde

Üsküdar ilçesi genelinde şubat ayında kiralık daire fiyatlarında bir değişim olmazken, Altunizade'de kiralık daire fiyatları yüzde 20 artış gösterdi. Onu yüzde 10'luk artışla Çengelköy, yüzde 7'lik artışla Kandilli takip etti. Standart bir daire Altunizade'de bin 200 ile bin 790 YTL aralığında kiralanabilirken, en ucuz kiralıkların bulunduğu Çengelköy'de fiyat aralığı bin ile bin 490 YTL aralığında oluştu.

Kandilli'de fiyat düşüyor

İlçenin fiyatı düşen tek semti yüzde 12'lik gerilemeyle Kandilli oldu. Ocak ayında 331 bin- 493 bin YTL aralığında Kandilli'de satın alınabilen standart bir dairenin fiyatı şubat ayında 291 bin-433 bin YTL aralığına indi. Kandilli'de şubatta aynı daire bin 400 YTL ile 2 bin 90 YTL aralığında kiraya  sunuldu.

En uzun amortisman Çengelköy'de

Kira getirisine göre yatırım dönüş süreleri gözönüne alındığında Çengelköy, yatırımların en uzun sürede geri döndüğü semt olarak dikkat çekiyor. Çengelköy'de amortisman süresi 19 yıl seviyesinde bulunuyor. Bu anlamda en iyi yatırımlar ise amortisman süresi 17 yıl 4 ay olarak hesaplanan Kandilli'de yapılıyor. 

İLÇE: ŞİŞLİ

Nişantaşı'nda satılıklar düşüyor, kiralıklar çıkışta

Şubat ayında İstanbul genelinde yüzde 7 artış gösteren konut fiyatlarındaki artış, Şişli ilçesinde yüzde 15 olarak gerçekleşti. İlçede en dikkat çekici fiyat hareketliliği ise Nişantaşı semtinde gözlendi. Nişantaşı'nda satılık konut fiyatları yüzde 2 gerilerken, kiralık konut fiyatları ise yüzde 13 yükseldi. Kiralıklardaki çıkış nedeniyle Nişantaşı'nın, konut yatırımlarındaki geri dönüş süresi 13 yıl 10 aya indi. Böylece Şişli ilçesinde kira getirisine göre en iyi yatırımı arayanlar için Nişantaşı dikkat çekti.

Maslak'ta sınırlı düşüş

Bileşim International tarafından hazırlanan Referans Emlak Endeksi'nin Şubat 2007 tarihli sonuçlarına göre, Şişli ilçesinin genelinde fiyat artışı gözlenmesine rağmen Nişantaşı'nda ocak ayında 3 bin 61 YTL'ye çıkan metrekare fiyatı şubatta 2 bin 990 YTL oldu. Maslak'ta da fiyatlar geriledi ancak satılık konutlardaki fiyat düşüşü binde 7 ile sınırlı kaldı. Maslak'ta ocak ayında 2 bin 754 YTL olan metrekare satış fiyatı şubat ayında 2 bin 736 YTL'ye indi.

En fazla artış Fulya'da

İlçenin en gözde semti, gösterdiği yüksek fiyat artışı ile Fulya oldu. Ocak ayında 2 bin 116 YTL olan metrekare fiyatı şubatta 2 bin 599 YTL'ye ulaştı. Böylece semtin ortalama fiyatlarındaki bir aylık artış oranı yüzde 23'ü buldu. Şişli merkezde konut fiyatlarındaki aylık artış yüzde 11, Kurtuluş ve Mecidiyeköy'de ise aylık yüzde 10 seviyesinde gerçekleşti.

Kiralıklarda düşüş yok

Şişli ilçesinde şubat ayında kiralık fiyatları bir önceki seviyesini korudu.  İlçe genelinde ortalama kiralık fiyatı metrekare bazında 12 YTL ile aynı zamanda İstanbul ortalamasını da yansıttı. Mecidiyeköy semtinde yerinde sayan kiralık konut fiyatları, Fulya'da yüzde 15, Nişantaşı'nda yüzde 13 artış gösterdi.

İLÇE: BEŞİKTAŞ

Bebek'te fiyat patladı ama amortisman 28,5 yıla çıktı

Beşiktaş'ta şubat ayında satılık konutların metrekare fiyatı yüzde 24 artarken, ilçeye bağlı Bebek semtinde ise fiyat patlaması yaşandı. Bebek'te bir aylık artış oranı yüzde 54'ü buldu. Bebek'te ocak ayında 5 bin 559 YTL olan satılık konut fiyatı şubat ayında 8 bin 208 YTL'ye çıktı. Aynı semtte kiralık fiyatlarının yüzde 4 düşmesi nedeniyle, Bebek'te bir konutun kira getirileri ile kendini amorti etme süresi 28 yıl 6 aya çıktı. Bebek'te metrekare kiralık fiyatı 24 YTL'ye indi. Bu veriler ile Bebek, kira getirisine göre yatırım yapmak isteyenlere umut vaat etmedi. İstanbul genelinde yatırımların amortisman süresi 14 yıl 10 ay seviyesinde bulunuyor.

Satılık fiyatı düşen semt yok

Bileşim International tarafından hazırlanan Referans Emlak Endeksi'nin Şubat 2007 tarihli sonuçlarına göre, Beşiktaş ilçesinin bütün semtlerinde satılık fiyatları yükselişteydi. Bebek'teki yüzde 54'lik çarpıcı yükselişi yüzde 33'lük artışla Levent, yüzde 23'luk artışla ulus, yüzde 16'lık artışla Ortaköy semtindeki satılık konut fiyatları izledi. Akatlar'da aylık artış yüzde 5, Beşiktaş merkez ve Etiler'de yüzde 4 oldu.

Kiralıkta yüksek artış Levent'te

Beşiktaş ilçesindeki kiralık konut fiyatları şubat ayında ortalama yüzde 12 artarken, semt bazında kiralıklarda en fazla artış yüzde 28 ile Levent'te gözlendi. Ocak ayında 18 YTL olan metrekare kiralık fiyatı şubat ayında 23 YTL'ye çıktı. Ortaköy'deki kiralık konutların fiyatı yüzde 13, Ulus'takilerin fiyatı yüzde 11 artarken, Beşiktaş merkez ve Etiler'de fiyatlar yerinde saydı. Buna karşılık Akatlar'da kiralık konut fiyatı yüzde 11, Bebek'te yüzde 4 düşüş gösterdi.

En ucuz satılıklar merkezde

Beşiktaş ilçesinde en ucuz satılık konutlara metrekare fiyatı 2 bin 178 YTL olan merkezde rastlanırken, ucuzlukta Beşiktaş merkezi, 2 bin 428 YTL'lik fiyatı ile Ortaköy izledi. REE verilerine göre 3+1 büyüklüğündeki standart bir daire, Beşiktaş merkezde 217 bin 800 YTL- 324 bin 500 YTL fiyat aralığında satılırken, Ortaköy'de fiyat 242 bin 800 YTL- 361 bin 700 YTL aralığında oluştu.

(Hürriyet) 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI