23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerFikirtepe'de kira eylemleri inşaatlardan önce başladı!

Fikirtepe’de kira eylemleri inşaatlardan önce başladı!

Vatandaşlar bugün eski Fikirtepe Tanzim olarak bilinen Dumlupınar Parkı başında toplanarak Taşyapı İnşaat'ın ihalesini üstlendiği eski Göztepe yeni adı ile Medeniyet Üniversitesi Hastahanesi inşaat şantiyesine doğru yürüyüşe geçtiler.
 
Toplu olarak sesiz tepki yürüyüşü yapan vatandaşlar daha sonra Medeniyet Üniversitesi Hastahanesi İnşaat şantiyesi önünde iş makinalarının giriş çıkışına engel olarak yetkililerle görüşmek istediler.
 

Firma süreçten dolayı kendilerinin mağdur olduğunu iddia etti.

 
Firma adına yetkili olan İbrahim Turanlı Vatandaşların karşısına çıktı. Vatandaşların Emrullah Turanlı ile görüşme talepleri Emrullah Turanlı'nın Yurt dışında Kıbrısta olması sebebi ile görüşme önümüzdeki haftaya gerçekleştirilmek üzere eylem geçici olarak ertelendi. Önümüzdeki hafta geleceği söylenen Emrullah Turanlıya durumu ileteceğini söyleyen İbrahim Turanlı süreçten kendilerininde mağdur olduklarını belirterek , gelecek hafta bu işle ilgili kesin karar verme yönünde karar alacaklarını söyledi.
 
İbrahim Turanlı ile özel görüşme yapan temsil heyetinden ajansFİKİRTEPE' ye yapılan açıklamada, önümüzdeki hafta yapacakları görüşme sonucunda ya kiraları ödeyip devam edeceklerini veya çekilme yönünde karar alarak sonucu tüm kamuoyu ile paylaşacaklarını İbrahim Turanlının deklare ettiğini belirttiler.
 

Fikirtepeli; "Bakanlığa ve firmaya güvendik, mağdur olduk, haciz ve icralarla boğuşuyoruz."

Firmaya güvenerek evlerini boşaltan vatandaşların çoğu emekli veya asgari ücretle geçinmeye çalıştıklarını ancak bakanlığın yaptığı baskı ile kendilerini koruyacakları düşüncesi ve firmaya olan güvenleri ile evlerini boşalttıklarını belirterek sözlerine şöyle devam ettiler; Bizler hen bakanlığa güvendik hem de firmaya güvenerek düşük oranla sözleşme imzaladık ancak alamadığımız kiralar sonucu çektiğimiz krediler bir yana elimizdeki avucumuzdakilerden olduk, kimisi arabasını satmak zorunda kaldı , çocuklarımızın mürüvvetini imkansızlıktan dolayı göremiyoruz diyerek yetkililerin bir an önce bu duruma el koyup mağduriyetlikleri gidermelerini istediler. Vatandaşlar artık kaıya dayanan hacizler yüzünden zor durumda kaldıklarını böyle giderse kiradan çıkarak çadırkent kumak zorunda kalacaklarını belirttiler. 
 

Plan notları ve kademeli imar hakkı vurgusu

Vatandaşlar 3.72 veya 3.60 emsalle bile yapılaşma hakkını firmaya vermiş olmalarına rağmen firmanın bunu yok saymasının ve kamulaştırma sürecini beklemesinin kendilerinin mağduriyetini artırdığını özellikle vurguladılar.
 
 

Zengin olduk diye sevinirken elimizdekinden de olduk!

Son olarak ajansFİKİRTEPE'ye açıklama yapan vatandaşlar zengin olduk derken elimizdeki avucumuzdakinden de mahrum kaldık. Ne yapacağımızı bilemez durumdayız böyle devam ederse e firma bizi oyalamaya devam ederse eylemlerimizi daha da büyülterek firma merkezi ve bakanlık önüne kadar götüreceğiz dediler..
 

Kamulaştırma olmadan faaliyet zor, firma adres olarak bakanlığı gösterdi

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepehaber.com'un yöneltiği bir soruya karşılık gönderdikleri tebligatla sürecin başladığını belirten İbrahim Turanlı vatandaşlar kadar kendilerininde mağdur olduklarını, vatandaşların haklarını gidip devletten istemeleri gerektiğini ifade etti. Kamulaştırma ile ilgili sürecin bitmesini beklediklerini ancak kısa sürede olacağını ümit ettiklerini belirterek vatandaşların isterlerse sözleşmede yazan haklarını hukuki yollardan da arayabileceklerini söyledi.
 
 
ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI