23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriEssa'dan 100 bin liralık vergi muafiyeti

Essa’dan 100 bin liralık vergi muafiyeti

Konutta KDV'nin yüzde 18'e çıkması ile yüzde 1 KDV'nin uygulandığı ruhsatlı konutlarda talep artışı yaşanıyor. Ruhsatlı projelerden ESSA Flora, avantajlı KDV oranıyla yatırımcının dikkatini çekiyor. ESSA Yapı'nın İstanbul Çekmeköy'de ormana komşu hayata geçirdiği ESSA Flora,59 adet konuttan oluşuyor. Konutların hemen teslim edildiği proje, 16 dönüm arazi üzerine konumlanıyor. 3'er katlı bloklardan oluşan projede, farklı büyüklükte daireler yer alıyor. 150-320 metrekare büyüklüğündeki 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler, çatı dublekslerine ilaveten bahçe kat ve orta kat şeklinde çeşitleniyor. Bahçe kullanımı zemindeki dairelerde 232 metrekareye kadar çıkıyor. 

TOPLAM DEĞERİ 60 MİLYON 
Toplam satış bedeli 60 milyon TL olan projede, daireler645 bin TL ile 1 milyon 645 bin TL fiyat aralığında satışa sunuluyor. Anlaşmalı bankalarla 120 aya kadar vadelendiriliyor. ESSA Flora'nın avantajlı KDV oranı, 600 bin liralık bir konutta yaklaşık 100 bin liralık vergi muafiyeti anlamına geliyor. 

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER TALİP
ESSA Yapı İnşaat Grubu Başkanı Eren Sarıoğlu, projeyi bitirdikten sonra satma taraftarı olduklarını, hiç reklam ya da tanıtım çalışması yapmamalarına rağmen, yatırımcıların ilgisinin inşaat sürecinde başladığını kaydetti. Sarıoğlu, genellikle Ümraniye bölgesindeki uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticilerinin projelerine talip olduğunu ifade etti. 

YENİ GÖZDE 'MİCRO-LOFT'
Urbanist Yatırım tarafından İstanbul Gümüşsuyu'nda yapılan micro- Loft Yarasa ve micro-Loft Bulut projeleri, fonksiyonel tasarımı ve merkezi konumu ile dikkat çekiyor. 50 ile 100 metrekare arasında değişen büyüklüklerdeki dairelerin fiyatları 425 bin ile 1 milyon 50 bin TL arasında. Japonya, Hong Kong ve ABD'de yaygın olarak uygulanan 'micro-loft'lar, özellikle şehir yaşamının içinde olmak isteyenlerin ve yüksek kira getirisi nedeniyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. Küçük metrekareli projelerde fonksiyonel mobilyalar ile kullanışlı yaşam alanları sunuluyor. 

BRÜT METREKARE HESABINA DİKKAT
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, bazı firmaların otopark, sığınak odası, sosyal alanlar gibi ortak kullanım alanlarını brüt metrekareye kattığını söyledi. Tellioğlu, böylece nette 80 metrekare olan konutun, brütte 140 metrekare göründüğünü belirterek, alıcıların hayal kırıklığı yaşamaması için metrekare ölçümünü mutlaka ayrıntıları ile sorgulaması gerektiğini vurguladı. 

MEVCUT BİNALAR YEŞİLE DÖNÜŞMELİ
Soyak Holding İnsan Kaynakları ve Kalite Direktörü İrfan Bozok, "Yeni binaları yeşil bina olarak yapmak yetmiyor" diyerek, mevcut binaları da yeşile dönüştürmek gerektiğini vurguladı. Enerji tasarrufu için mevcut binaları yeşile dönüştürmenin, yeni bir HES yapmaktan 6 kat daha ucuz olduğunu belirten Bozok, "Bu nedenle merkez binamızın, var olan binalar içinde Türkiye'nin ilk yeşil binası olmasını sağladık" dedi. 

BETONART İLE DİNAMİK YAPILAR
Kale Boya ve Sıva, Türkiye'de ilk kez brüt beton görünümlü Betonart'ı geliştirdi. İç ve dış cepheler için kapsamlı çözümler sunan dekoratif sıva Betonart, yapıları dinamik ve estetik bir görünüme kavuşturuyor. Kullanıma hazır olarak satılan ürün, mala ile kolayca uygulanabiliyor. Kara sıva, beton gibi mineral yüzeylerin yanı sıra alçı sıva, alçıpan, sabitlenmiş kontrplak ve eski boyalı yüzeylere uygulanabilen Betonart, nefes alan, alkali ve suya dayanıklı yapısı ile uzun ömürlü kullanım sunuyor. 

ENGELLERİ KALDIRDI
Akdağlar İnşaat'ın İstanbul Piyalepaşa'da inşa ettiği AkPlaza, engelsiz bir çalışma ortamı sunuyor. Bölgenin ilkyatay ofis projesi olarak dikkat çeken projede; her katta engellilere özel tuvalet ve lavabo, tekerlekli sandalyelerin rahatlıkla geçebildiği ve eni 1.60 mt olan kayar kapılar, görme engellilere yönelik alfabenin olduğu asansörler bulunuyor. 3 bloktan oluşan AkPlaza'da, ofislerin metrekare fiyatları 3 bin 500 dolardan başlarken, kiralama metrekare fiyatları ise 22-25 dolar arasında değişiyor. 

ALAN MİMARLIK RUSYA'YI SERTİFİKAYLA TANIŞTIRDI
Alan Mimarlık ve Proje Yönetimi, Rusya'nın ticari binalarını 'LEED sertifikası' ile tanıştıran ilk firma oldu. Rönesans Pravda İş Merkezi, Alan Mimarlık danışmanlığı ile aldığı LEED GOLD sertifikası ile Rusya'nın ve St. Petersburg şehrinin 'ilk LEED GOLD sertifikalı ofis binası' ünvanına sahip oldu. Yapıları tasarım, inşaat ve işletim süreçlerinde çevre ve insan sağlığı açısından iyileştirmeyi hedefleyen LEED sertifikasyonu, çevre ve enerji dostuyapıların artmasını sağlıyor. 

METROPOLİTAN GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Hotel apartments konseptinde İstanbul Esenyurt'taki Metropolitan Istanbul Kule'nin örnek otel daireleri hazırlandı. 5 yıldızlı otel gibi işletilecek olan proje, farklı özelliklere sahip dairelerden oluşuyor. Yatırım ve konsept danışmanlığını yürüten API Group'un Başkanı Alper Apaydın, "Proje ile konut maliyetine otel dairesi satın alıyorsunuz" diyerek, yatırımın aylık kira gelirinin çok üstünde, günlük kiralama olarak geri döndüğünü belirtti.Şafak İnşaat'ın hayata geçirdiği projede, metrekare birim fiyatları bin 400 dolardan başlıyor. 

KOMŞU İLE NET SOHBET
Tepe İnşaat güvencesiyle İstanbul Maltepe'de konumlanan Narlife, komşuluk bağlarını güçlendirmek içinKomşum Platformu'nu faaliyete geçirdi. Narlifekomsum.com adresi üzerinden ulaşılabilecek online platform,Narlife sakinlerinin komşularıyla her an iletişim halinde olmasını sağlayacak. 29 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen Narlife, 2 bin metrekare büyüklüğünde kapalı sosyal tesis alanına sahip. 

Özlem KAMER TERCANLI 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI