24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerBir evin değerini belirleyen faktörler!

Bir evin değerini belirleyen faktörler!

Bir evin fiyatını belirleyen en önemli faktörlerden biri konumudur. Sadece bulunduğu semt değil, mahalle ya da sokak dahi evin değerinde önemli farklar oluşturabilmektedir.
 
Ayrıca bir dairenin normal bir apartman dairesi mi olduğu yoksa site içinde mi bulunduğu da evin fiyatının belirlenmesine etki eden sebeplerdendir.
 
Bir evin konumu aynı zamanda ulaşım imkanları ile de bağlantılıdır. Merkezi bir yerde bulunması, toplu ulaşım imkanlarının bulunması, binanın sıfır mı yoksa kullanılmış mı olduğu, içinde kullanılan malzeme kalitesi, dairenin cephesi, bulunduğu kat, manzarası, sosyal imkanları (havuz, spor alanları, sauna), çocuk oyun alanları (park, kreş, çocuk havuzu) gibi sebepler bir dairenin değerini belirleyen önemli faktörler arasındadır.
 
Diğer önemli bir faktör de hiç şüphesiz ki evin büyüklüğüdür. Oda sayısı, banyo sayısı, muftak  ve oda genişlikleri, balkon sayısı ile birlikte dairenin tek kat ya da dubleks olması da bir evin değerinde etki edecek sebepler arasında yer alır.
 
Bir dairenin tek başına sadece konumu, büyüklüğü ve sosyal alanları ile değerlendirilmesi yanlış sonuçlara sebep olacaktır. Bu nedenle, konut sahibi olmak isteyen kişilerin ihtiyaçlarını ve bunların öncelik sırasını belirlemeleri, alacakları dairenin kararını verirken kendilerine kolaylık sağlayacaktır.
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI