24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaYeni ProjelerAydos Country, Sinpaş GYO'nun 2014 yılındaki beşinci projesi!

Aydos Country, Sinpaş GYO’nun 2014 yılındaki beşinci projesi!

Gayrimenkul sektöründe konsept projelerin lideri Sinpaş GYO, Sinpaş’ın 40. yaşını kutladığı 2014’de yeni projelerini sunmaya devam ediyor. Aydos Country’nin tanıtım toplantısında konuşan Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, “Aydos Country, Ege Yakası, İncek Blue, İncek Green ve Karşıyaka Residence’la birlikte bu yıl beşinci projemiz oldu. Sanıyorum bu projemizle birlikte yılı kapatmış olacağız.” dedi.

Gacemer konuşmasına şöyle devam etti: “2015’de, ilk çeyreğinden itibaren projelere ara vermeden devam edeceğiz. Biliyorsunuz, bunlar büyük projeler. Birisi Bomonti, diğeri Ankara Gaziosmanpaşa, bir diğeri de yine Ankarada Çankaya projemiz. Bunların hepsi aslında çok beğendiğimiz şekliyle tamamlandı. Ama bizim öyle, hemen araziyi aldık, projeyi hemen rafa koyduk durumumuz yok. Mutlaka içimizse sinmesi gerekiyor. Kendi lokasyonuyla, hangi tip müşteriye hitap ettiğiyle, biz gerçekten çok samimi proje yapmaya çalışıyoruz. Bunlardan biri de şimdi örneğini gördüğümüz Aydos Country.”

BASIN TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ

Aydos Country’nin lokasyonu

Lokasyonu Sancaktepe’de, Aydos Country bize göre, en özel konumdaki bir proje. Çünkü İstanbul gibi bir şehirde 10 kilometrekare, 1300 futbol sahası büyüklüğünde bir ormanın yanında yaşamak, ama 10 dakikada şehrin içinde olmak. Bu gerçekten hayal gibi.

Biz daha önce orman kenarında projeler yaptık. Eski yıllarda Maranegro vardı. Daha sonra Zekeriyaköy’de Rumeli Konakları vardı. Yine bir Sinpaş GYO, orman kenarı projesi olarak bizim bu üçüncü projemiz aslında. Onun içinde ayrı bir heyecan duyuyoruz. Orman kenarında proje yapmak, satmak bizim için gerçekten çok keyifli ve bu projeler her zaman için bize özel proje olması gerektiği konusunda da bir şart koşuyor.”

Arazinin tamamı Sinpaş GYO’ya ait

Gacemer, projenin arazisi ve geçirdiği değişiklikler hakkında ise şöyle konuştu: “ Sancaktepe’de biz bu arazimizi 2013’ün Eylül ayında portföyümüze katmıştık. Arazi yüzde 100 bizim. Projeyle ilgili hemen bir takım çalışmalar başlamıştı. Göreve geldiğimde, bu lokasyondaki bir proje için biraz fazla şehir projesi geldi bana. Çok güzel bir plan olmasına rağmen, bu atmosferi tam karşılamadığı için içime sinmedi açıkçası. O yüzden projemiz bugünlere sarktı diyebilirim. Ama şu anda geldiği noktadan çok çok memnunuz. Çünkü daha doğayla iç içe olmanın gerektirdiği bir mimari ve yaşam tarzını projemize yerleştirme şansı bulduk.”

Birinci etap satışlarının yarısı tamamlandı

“Projemizin yatırım değeri 400 milyon lira civarında. Projeyi “birinci etap”, “ikinci etap” şeklinde yapacağız ve hemen hemen simetrik iki atapta. Ama kendi içinde, kendi meydanlarında farklı özellikleri var. Dolayısıyla yaklaşık 200 milyon lira değerindeki birinci etabını satışa sunduk ve projemizde şu ana kadar yaklaşık 250 adet satışımızı tamamlamış bulunuyoruz.”

Sancaktepe Lagün yüzde yüz değer kazandı

“Sancaktepe’deki ilk projemiz Lagün’dü. Daha henüz pek çok kişinin ismen bile bilmediği ama şehrin bu kadar yakınındaki bu bölgede 515 adet 200 metrekare üstü ev yapıp, 29 göl yapacağız dediğimizde gerçekten herkes çok şaşırmıştı. İstanbul’da böyle bir proje daha yapılmamıştı ve müşterilerimiz neden burayı seçtiğimizi anlamaya çalıştı. Çoğu tabi bizim tecrübemize güvendiği için hiç tereddüt etmeden Lagün’e geldi, aldı.

O tarihlerde 2000 liralar seviyesinde sattığımız Sancaktep Lagün’de, bugün fiyatlar 4000-5000 seviyelerinde ve bölgenin şu anda prima projesi olarak görünüyor. Hala da yakın lokasyonlarda böyle bir örneği yok.”

Sinpaş’ın çekim gücü

“Biz buraya geldiğimizde Sancaktepe’de konut sektörü yoktu” diyen Seba Gacemer, konuşmasına, “Ama bugün Sancaktepe’nin geldiği noktada, konut sektörünün gözde yerleşim alanı olduğunu, okulların, hastanelerin, hatta artık ofis ve işyerlerinin bile rağbet ettiği bir bölge haline geldiğini görüyoruz. Burada Sinpaş’ın çekim gücü olduğu kaçınılmaz. Sinpaş markasının getirmiş olduğu müşteri kitlesi, bütün çevresini buraya çekmekte yeterli oluyor. Sinpaş kendi sektörünü çekiyor, müşterilerimiz de kendi camiasını çekiyor ve güzel bir buluşma oluyor bu” diye devam etti.

Sancaktepe’den ulaşım

Gacemer: “Hem Kadıköy, hem Üsküdar’dan gelen iki ayrı metro hattı Sancaktepe’den geçiyor. Aydos Country, 10 dakikada şehrin merkezine ulaşabildiğiniz ve böyle bir orman kenarı yaşamı soluduğunuz bir proje olacak.

Bunun dışında, Sancaktepe’ye bağlanan 3. Köprü kavşağı yine burayı 3. Köprüden çok kolay ulaşılabilen bir merkezi nokta haline getirecek. Bölgenin Marmaray’a bağlantısı da keza bir avantaj olacak. Aydos Country’i, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 12 dakika mesafede bir proje olarak değerlendiriyoruz. Onun dışında Gebze 15-20 dakikalık bir mesafede. Gebze’de 128 ayrı arge şirket var.”

Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi

“Bunun dışında 4300 yatak kapasiteli Avrupa’nın en büyük ve en donanımlı şehir hastanesi bu askeri bölgede yapılacak. Bu hastane yatırımı ve diğer hastanelerle birlikte, Sancaktepe 15 bin nitelikli sağlık personelinin çalışacağı bir bölge olacak.

Sancaktepe ayrıca AVM’lerin, kolejlerin, gözde merkezi olduğu bir bölge. Bu bölge eğitim açısından son 5 yılda çok gelişti.”

İstanbullulara göre 3 katı fazla yeşil alan

“Bölgede, kişi başına düşen yeşil alan ortalaması İstanbul’un 3 katı seviyesinde bulunuyor. Sancaktepe’de yaşayanlar, İstanbul’daki diğer kişilere göre 3 kat fazla yeşil alan konforuyla yaşayacaklar.”

Balkondan orman havası

“Onun dışında biliyorsunuz biz balkonsuz proje yapmamaya çalışıyoruz. Hatta balkonsuz residence bile yapmamaya özen gösteriyoruz. Aydos Country projemizde yine geniş balkonlara yer verdik. Bu güzel havayı insanlar soluyabilsin, hafta sonları evlerinde güzel güzel kahvaltılar yapabilsin ve balkonunu açtığı anda bu güzel orman havasını evinde soluyabilsin diye.”

Seba Gacemer, maket başındaki konuşmasında ise “Biz peyzajdan pek ödün vermiyoruz. Açıkçası peyzaj yatırımlarımızı diğer projelerle kıyasladığımızda en az 2,5-3 misli peyzaj yatırımı yapıyoruz. Zaten teslimlerde bunun farkını görüyorsunuzdur” diye devam etti.

Seba Gacemer’den sonra söz alan Sinpaş GYO Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özkan Öztürk projenin detaylarını anlattı.

Teslim tarihi Mayıs 2017

“Toplam arsa büyüklüğümüz 50 dönüm. Projenin içersinde 914 tane konutumuz var. 1+1’den 4+1’e kadar değişik alternatifler sunuyoruz. Metrekare olarak da 68 metrekare ile 208 metrekare arasında değişiyor. Projemizin teslim tarihi ise Mayıs 2017.”

Country tarzı bir yaşam

“Biz projemizi gerçekleştirirken ormanında etkisiyle, müşterilerimize country yaşam tarzını sunmak istedik. Bunu da sunarken, mimaride, yine orman konsepti içersinde yer alan renkleri tercih ettik. Aynı zamanda projemizin belli noktalarında doğal taş görünümlü kaplamalar, yine orman renkleri kullandık. Proje içersinde manolya rengi, kiremit rengi, koyu yaprak rengi kaplamalar var. Yine projede 4+1’lerimiz var, bizim köşkler. Köşkleri de doğal ahşap görünümlü kaplamalarla gerçekleştirdik. Mimari anlamda da country yaşam tarzını müşterilerimize sunuyoruz.

Bunun en büyük avantajı;genellikle projelere baktığımız zaman birbirini tekrar eden evlerden oluştuğunu görüyoruz. Biz bu projede “Benim evim” hissiyatı vermek istedik. Proje içersinde yürürken, dolaşırken, spor yaparken birbirini tekrar eden evler görmüyorsunuz. Evlerinizin altında geçişler, köprü yolları var. Yine arklar, su yolları mevcut. Yürüyüş yaparken, koşu yaparken su da size eşlik etmiş olacak. Bu da bir keyif katıyor projemize.

Sadece dışarıda değil, iç mimaride de country yaşam tarzını müşterilerimize sunacağız. Salon döşemeleri doğal taş renginde olacak. Mutfak, banyo döşemeleri, iç dekorasyonları yine doğanın renklerinden tercih edip, müşterilere sunacağız.”

Dalından kopartıp, meyve yeme imkanı mevcut

“Biz, orman dokusunu, country yaşam tarzını projenin içine de taşımak istedik. Yine proje içersinde çeşitli meyve ağaçları bulunacak. Böğürtlen, kuş üzümü, çilek, elma gibi. Bunlar yılın 12 ayı boyunca Aydos Country içinde yer alacaklar ve çocuklar olsun, büyükler olsun, dalından kopartıp meyve yeme imkanlarına sahip olacaklar.”

Lansmana özel avantajlar

“Dediğim gibi projemiz Mayıs 2017’de teslim edilecek ve lansmana özel çeşitli avantajlarımız var. Müşterilerimize % 10 + % 5 indirim imkanı sunuyoruz. Bu büyük bir avantaj.

Ayrıca müşterilerimize alternatif ödeme planları sunabiliyoruz. Mesela 10.000 TL peşinatla müşterilerimiz hemen ev alabiliyorlar. 8 ay sonra yüzde 15’lik bir ödemesi var. 17 ay sonra yüzde 15’lik bir ödemesi ve geriye kalan bakiyesini de 29 ayda ödeyebiliyorlar.

Aylık taksitleride 30 ay boyunca binde 7 oranlarında ödeme imkanı mevcut. Bunun en büyük avantajı, Sinpaş lansman koşullarında ve kendi finansal kaynaklarıyla oluşturabilecekleri bir ödeme planı. Dolayısıyla banka kredisi yok. Sabit taksitlerle ödenecek, vade farkı yok. Bu da müşterilerimiz için büyük bir avantaj.”

 

Aydos Country iletişim

Web: www.aydoscountry.com

 

Haber: Cem Ertuğrul

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI