23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriAvrupark Bahçekent teslimlere doğru yüzde 80 prim yapacak!

Avrupark Bahçekent teslimlere doğru yüzde 80 prim yapacak!

11 Nisan günü satışlarına başlayan Avrupark Bhçekent projesinin detaylarını öğrenmek için projenin satış ofisini vve örnek dairelerini gezdik. Projenin Satış Müdürü Engin Ayaz ve Cihan İnşaat Satış Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Bengi Hışır, Emlakdream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özer'in sorularını yanıtladı.
 
 
Projemiz Bahçeşehir'in hemen yanında yer alıyor. Havaalanı bağlantı yolları, 3. çevre yolu bağlantı yollarına çok yakın bir konumda yer alıyor. Yeni yapılacak havaaalanına buradan 20-25 dakika gibi bir sürede ulaşım sağlanabilecek. Bölgemizde çeşitli alışveriş olanakları oluşturulmaya başlandı. Bu bölge Emlak Konut tarafından planlı bir şekilde geliştirilen bir bölge. İstanbul'da planlı olarak oluşturulan Ataşehir, Kayaşehir gibi bölgelerden farklı olarak buranın önce alt yapısı hazırlandı akabinde yerleşime açılacak bir bölge olması planlanıyor. Emlak Konut'un şuan burada 4 etap projesi var. Birinci etabını kendisi inşa ediyor 2 bin konut civarında. 2. etapta 796 konut var. 3. etap bizim projemiz 1394 daire ve 86 ticari üniteden oluşuyor projemiz. Satışlarına 11 Nisan'da başladık gayette güzel gidiyor.
 
Yaklaşık 14 bin konut kadar Emlak Konut'un kendi rezerv alanlarında üretmesi planlanıyor ve bu bölgede Emlak Konut'un üretimleri tamamlandıktan sonra özel sektör projeleride gelmeye başlayacaktır.  140 bin metrekare civarında bir şehir parkı yapılacak. Bunun içerisinde sosyokültürel tesis alanları, camiler, yürüyüş yolları, çim kayak pisti ve sportif etkinlik alanları yer alacak. Planlanan bir şehir parkı. Bölgeye hizmet etmesi için oluşturulmuş bir şey. Yaklaşık 50 milyon lira civarında Emlak Konut bu bölgeye yatırım yapıyor park için. Projenin teslimleriyle beraber parkın faaliyete geçeceğini düşünüyoruz. Yaklaşık 2 3 yıl gibi süre içerisinde. İhalesi yeni yapıldı, 2-3 yıl gibi bir süre içerisinde teslim edilecek. Zaten bölgede yaşamda 3 yıl civarında başlıyor olacak. 
 
Projemizde 1+1'den 4+1'e daire seçeneklerimiz mevcut. Kapalı spor alanları, yüzme havuzları var. İki adadan oluşuyor projemiz. 2 adada da kendine ait kapalı spor tesisleri, yüzme havuzları, kapalı otoparklar var. Projede kesinlikle dışarıda bir araç trafiği olmayacak site içinde. Sadece güvenlik, ambulans, itfaiye gibi araçların girişi olacak. Çünkü çocuklara güvenli bir yaşam alanı oluşturmayı hedefledik. Açık çocuk yüzme havuzlarımız var. Etrafında dinlenme terasları var. Projede peyzaj alanlarını çok geniş tutmaya özen gösterdik. Okuma bahçeleri, yetişkin bahçeleri, kameriyeler oluşturduk. 1.394 konutta yüksek ölçekte olanlar aile tipi dairelerimiz oturum amaçlı düşünebilirler. 3+1'lerimiz mesela 794 tane. Toplamda 21 blok var. Kule bloklarımız var 3 tane 21 le 26 kat arasında değişe. Geneli 14 katlı bloklar. 
 
Dairelerimizde öncelikle otoparklardan direk olarak erişim sağlanabiliyor. Girişlerde portmanto, banyo dolapları, ebeveyn banyosu dolapları ve mutfak dolapları standart olarak müşterilerimize veriliyor.  Bununla beraber ankastre 3'lü setimiz ocak davlumbaz fırından oluşan setimiz müşterilere veriliyor. Mutfak tezgahlarımızda akrilik tezgah kullandık. Tüm dairelerde 1. sınıf kalite yerli üretim malzemeler kullandık. Seramiklerimiz, parkelerimiz ve pencerelerimiz projemize özel üretiliyor. Pencerelerde yüksek kat olmasına rağmen kayan bir sistem oluşturduk. Bu sayede kesinlikle hava girişi olmuyor ve yaz aylarında tamamını açarak kullanabiliyorlar. Daire tasarımları olarak mutfak ve salon arasında bir yemek alanı oluşturduk ve dairelerimizin bir çoğunda bu mevcut 1 oda 1 salon daireler hariç. Kapalı mutfağı olan tüm dairelerimizde bu mevcut. Bu sayede hem mutfaktan misafir ağırlamak konusunda servis çok kolay oluyor hem de salon tamamen oturma alanı imkanı veriyor. Tüm dairelerimizde ebeveyn yatak odalarında soyunma alanı oluşturduk. Soyunma dolapları var ve tüm dairelerimizde aynı şekilde ebeyn banyolarıda mevcut. 
 
Tüm projemizi aynı anda satışa sunduk. Blokların kendi içinde konumuna göre farklı fiyatlandırmaları oldu. Şuanda 3+1'e yoğun ilgi alıyoruz. Bölgeyi insanlar genelde oturum amaçlı hedefliyorlar. Yatırımcılarda 3+1'e yönelmek istiyorlar çünkü fiyatlarımız çok uygun. İstanbul genelinde Emlak Konut projelerine baktığımız zaman bu fiyattan satış yapabilen proje yok. 
 
Genel anlamda Başakşehir, Bahçeşehir bölgesindeki yatırımcı ve oturum amaçlı insanlar düşünüyorlar.  Biliyorsunuz Bahçeşehir eski bir yerleşim alanı bizde hemen yanında yer alıyoruz 3 kilometre mesafemiz var.  Bahçeşehir'e dahiliz diyebiliriz ama oradaki yapılar genelde eski binalar. Oradaki sosyal imkanlarını arttırmak yeni bir statüye geçmek isteyen konut sahipleri buradan oturum amaçlı daire almayı tercih ediyorlar. Bizim sosyal olanaklarımız dahilinde saunamız, Türk Hamamımız, fitness centerımız, kapalı yüzme havuzlarımız, kapalı otoparklarımız mevcut projemizde. Projemizin hemen yanında bir Hayat Park inşa ediliyor 140 bin metrekare. Bu çok önemli bir etken. Hemen yürüyüş mesafesinde, ayrıca projemizin dairelerinden bir çoğu Hayat Park'a manzaralı. 
 
Projede oturum ve yatırım için tercih edenler hemen hemen aynı seviyede. Oturum amaçlı daire alanlar daha yoğunlukta. Yüzde 60'a yüzde 40 diyebiliriz. Çünkü bu bölge oturuma daha elverişli, daha insanların sosyal platformunu arttıracak düzeyde inşa edilmiş biryer. Biliyorsunuz şehrin keşmekeşinde Bahçelievler, Bakırköy gibi bölgelerde park yeri bulmak çok zor. Burada planlı bir yerleşim olduğu için insanlar biraz daha evime geldim aman arabamı nereye koyacağım, bir problem yaşayacak mıyım, tıkış tıkış yerlerden dar sokaklardan kurtulmak amacıyla bu tip bölgeleri tercih ediyorlar. 
 
2019 projeksiyonunda metro gelmesi hedefleniyor Bahçeşehir'e. Zaten çok yakınımızda bir alışveriş merkezimiz var Akbatı AVM'ye 3 kilometre mesafedeyiz. İnsanlar tüm temel ihtiyaçlarını buradan karşılayabiliyor olacaklar. Aynı zamanda Emlak Konut'un bölgede yaptığı çarşılar var. Geçtiğimiz günlerde açık arttırması gerçekleşti, burada 260 bağımsız üniteden oluşan ticari platform oluşuyor. Burada çeşitli kafeler, marketler yürüme mesafesinde hepsinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Aynı zamanda 86 adet dükkan bizim kendi projemizin içerisinde mevcut. Bunlar cadde mağazaları olacak hemen hemen siteden çıktığında yürüme mesafesinde tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. 
 
Projemizde metrekare birim fiyatlarımızı 2 bin 500 ortalamasıyla satışa sunduk. Şu an da fiyatlarımız satış oranlarıyla beraber artış gösterecektir. 2 bin 500 lira gibi bir fiyatla zaten inşaat maliyetine çok yakın bir fiyat bunlar arazi maliyeti ve inşaat maliyetine hesap ettiğinizde hemen hemen bu rakamlara denk geliyor. Biz burada konut almayı hedefleyen kişilere bir imkan sağlamaya çalıştık. Yüzde 50 peşinat yüzde 50'de 30 ay vade yapıyoruz projemizde. Kendi bünyemizde vade farkı olmadan. Bunun yanında peşinat almadan yaptığımız bir ödeme planımız var. 10 bin lira daire için kapora veriyorlar, geri kalanını da 3 taksitle 2016, 2017 ve 2018 Nisan aylarında ödüyorlar ve yüzde 70'ini kredi kullanıyorlar. Vade farkı olmaması şuan için iyi bir avantaj. Faiz oranları 0,89 0,91 oranlarında seyrediyor şuanda. Bu bağlamda vade farkı alınmıyor olması güzel bir ödeme planı.
 
Kamuoyunda oluşan tepkiler gayet sevindirici. Beklediğimiz tepkileri görmek bizide mutlu ediyor açıkçası. Mustafa Hocamız çok değerli bir insan. Bugüne kadar birçok futbolcunun keşfini gerçekleştirmiş, yıldızları keşfeden bir kişi olduğu için bizde projemizin keşfedilmesi gereken bir bölgede yer aldığı için kendisini tercih ettik. 
 
Bildiğiniz gibi yakın bölgelerde daire fiyatları 3 bin 200 3 bin 500 fiyat aralığında şu an. Dolayısıyla 2 bin 500 liradan satıyor olmamız bizimde projemizin teslime yaklaşan tarihlerde o fiyatlara geleceğini çok rahatlıkla ön görebiliriz. 3 yıl içerisinde projemiz teslime yaklaştıkça yüzde 80 değerinde bir prim yapmasını bekliyoruz. 
 
Cihan İnşaat Satış Pazarlama ve İş Geliştime Müdürü Bengi Hışır, 
 
Cihan İnşaat sizlerinde bildiği üzere aslında taahhüt ağırlık bir firma. 2005 yılından beri Cihan İnşaat kendi yatırım projelerini üretiyor. Biz ilk olarak güneyda yabancıya yönelik konut imalatıyla başladık yatırımlarımıza. Tabi orada çok entresan tecrübelere sahip olduk. Hem yurtdışına pazarlama konusunda hem çıtası yüksek bir müşteri profiliydi onların isteklerini karşılama konusunda bir deneyim sahibi olduk. Ardından  Türkiye içerisinde yerli müşterilerimiz için konut üretmeye başladık. O tecrübeleri kullanarak bugüne kadar yaptığımız projelerimizde yüksek standartta ürünler üretmeye gayret ettik. Bu şekilde de müşterimizin teveccühüne sahip olduk. Bundan sonrada diyebilirim ki biz Cihan İnşaat olarak sektörde yenilikler üretmeye hedefli bir şirketiz. Bizim için yeni ürünler yeni hizmetler yeni pazarlar çok önemli. Biz Türk müşterilerimiz için elimizden gelen en iyi daire tiplerini üretmeye gayret ediyoruz. Bugüne kadar Avrupark projemizde de örnek dairelerimiz gezildiğinde tüm müşterilerimiz çok memnun kaldılar. Çünkü Türk halkının yaşam özelliklerini dikkatle analiz ettikk, ihtiyaçlarını dikkatle analiz ettik ve bu doğrultuda daire planları geliştirmeye gayret ettik. Bundan sonrada yine sektörde güzel daire planları oluşturan iyi projeler çıkartan ve iyi malzemeyi iyi harmanyabilen bir firma olarak isim yapmak istiyoruz.
 
Şu ara sektörde eşitli yatırım alanları için araştırmalar yapıyoruz. Bugüne kadar İstanbul ağırlıklı bir imalatımız oldu. Bundan sonra İstanbul dışında da yatırım planlarımız var. İstanbul dışı derken hemen akıllara tabi güney sahiller gelecektir. Bu sefer öyle değil biz güneyde başladık kuzeye doğru devam edeceğiz. Trabzonda bir proje üzerinde çalışıyoruz. Çok büyük ihtimalle önümüzdeki 6 aylık süre içerisinde planları projeleri hazırlanmış olacaktır diye tahmin ediyorum. Bunun dışında Avrupa'da yaşayan Türk müşterilerimiz için birtakım çalışmalar hazırlıyoruz. Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşarımız bugüne kadar hep göz ardı edildi. Bir taraftan baktığınızda o ülke vatandaşı gibi muamele görmüyorlar, öte yandan memleketlerine geldiklerinde Türk vatandaşı gibi muamele göremiyorlar. Biz şimdi onlara elverişli ödeme planları geliştiriyoruz. Bankacılık sistemimizde Türkiye'de geliri olmayan insanların Türkiye'de kredi kullanması mümkün değil. Yapacağımız çalışmalarla o Türk vatandaşlarımızı Türkiye'de  uzun vadeli ödeme alternatifleriyle  konut sahibi olma imkanı sağlamayı hedefliyoruz.
 
Bunun dışında karma projeler geliştireceğiz. Birkaç lokasyonda şuanda içerisinde alışveriş unsurlarının olduğu, konutların ve konaklama imkanlarının olduğu projeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Tabi hedefimiz şuanda Avrupark ile sağlamış olduğumuz çıkışı müşterilerimizin beklentisi doğrultusunda devam ettirebilmek. Mümkün olduğunca biz sektörde süreklilik sahibi olmak isteyen bir firmayız. Bizim aslında tek işimiz inşaat üretmek. Biz sektörü hareketli görüp başka sektörden transfer olmuş bir firma değiliz. Kurucularımızda inşaat mühendisi ve 30 yılı aşkın deneyimleri var her iki kurucumuzunda. O yüzden inşaatı iyi biliyor ve sektörde devam etmek istiyoruz. 
 
Avrupark ismini bir çatı isim olarak geliştirdik, kabul ettik. Bundan sonra geliştireceğimiz projelerimizde Avrupark'ı kullanmaya devam edeceğiz. Lokasyona göre mesela burası Avrupark Bahçekent oldu. Bir başka projemizde Avrupark ve o lokasyonun ismiyle anılan bir isim olacak muhtemelen.
 
Yabancıya satışta biz biraz temkinli olmak istiyoruz. Çünkü bugüne kadar yabancıya satış tecrübemiz bize şunu gösterdi. Milletlerin kendi ortak kültürleri var. Biz Türkiye dışındaki diğer ülkelere yabancı diyoruz ama öte yandan onlarda kendi içerisinde yabancı olarak ayrışıyorlar. Mesela bizim güney sahillerinde ürettiğimiz projelerde farklı ülkelerin insanları diğer ülkelerin insanlarıyla beraber olmayı çok tercih etmiyordu. Dolayısıyla çeşitli gruplaşmalar oluşuyor. Mesela İskandinav ülkeleri kendi aralarında huzurlu iken Rusya bölgelerinden olan ülkeleri çok tercih etmiyorlardı. Ruslarda zaten diğer ülkeleri çok tercih etmiyorlardı. Benzer şekilde Türk insanına yönelik geliştirdiğimiz projelerde çok fazla yabancı müşteri olması tercih edilmiyor. Bizde buna biraz dikkat ediyoruz. Bundan sonrada gelişteceğimiz projelerde de daha çok hangi bölge ülkesini hedefliyorsak o bölgeye paralel özellikleri barındırmak istiyoruz. Biz çok fazla karışık ülkeyi bir araya getirmek istemiyoruz. Trabzon son dönemlerde özellikle Ortadoğu'lu müşteri profilinin çok ilgisini çeken bir bölge haline geldi. Hatta yıllık satış istatistiklerine baktığınızda İstanbul'da yabancıya satış oranında daha fazladır Trabzon'da Ortadoğu'lu müşterilere yapılan satış oranları. Bizde zaten projenin gelişim aşamalarındayız. Şu an karar arifesindeyiz diyebiliriz. Eğer Ortadoğu müşterisini hedefleyen bir proje ortaya çıkaracaksan onun kriterlerine uygun bir proje olacak ve dolayısıyla çok fazla yurt içerisinde onun tanıtımını yapmayacağız. Büyük ihtimallede öyle olacak gibi gözüküyor. Mesela bizim Avrupark projemizle ilgili olarakta bu konuda sorular aldık yabancı satışları hedefliyormusunuz şeklinde. Biz tabi gelen müşterilerimizin hiçbirisine satış yapamayız demiyoruz. Ama özel olarak yurtdışında satış pazarlama organizasyonları içerisinde olmuyoruz. Neticesinde yaklaşık 1400 dairenin bulunduğu bir proje ve bu projede yüksek oranda yabancıya satış gerçekleşecek olursa yarın yaşama geçişte bir takım problemler olabileceğine inanıyoruz. Tüm projelerimizde de bu kriterleri dikkate alarak aslında planlama yapıyoruz diyebilirim.
 

DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ

 
Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI