24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKonut ProjeleriAli Ağaoğlu'nda İstanbul Boğazı'nın temizlenmesine büyük destek!

Ali Ağaoğlu’nda İstanbul Boğazı’nın temizlenmesine büyük destek!

Temiz Deniz Süpürgesi’nin ilk seferi için düzenlenen tören Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, DenizTemiz Derneği /TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı ve DenizTemiz Derneği / TURMEPA Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi Koç ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Örnek'in katılımıyla gerçekleşti. 
 
Turizm sezonu boyunca Çeşme, Hisarönü,  Marmaris ve Göcek Körfezleri’nde TURMEPA I, TURMEPA II, DenizTemiz III, DenizTemiz IV, Filika A ve Filika B isimli derneğin tekneleri milyonlarca litre sıvı ve binlerce ton katı atığın denize karışması önlüyor. Bugün ilk seferini yapan Temiz Deniz Süpürgesi İstanbul Boğazı'nı temizleyecek. Ağaoğlu Şirketler Grubu, DenizTemiz Derneği / TURMEPA’nın 2 yıl boyunca sponsorluğunu üstlendi.
 
Törende kısa bir konuşma yapan Ali Ağaoğlu sözlerine DenizTemiz Derneği /TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı ve DenizTemiz Derneği / TURMEPA Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi Koç ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Örnek ve bu işte emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. 
 

Ağaoğlu, "Rahmi Koç Bey, Turmepa gibi bir derneği kurmasıyla vizyonerliğini ortaya koymuş bir insandır. Doğa bizim değil. Doğa bizim çocuklarımızın torunlarımızın bize emaneti. Biz torunlarımızın emanetine sahip çıkmamız gerekiyor. Ben özellikle inşaat sektörünü temsil eden bir insan olarak, sektörümüz malesef bu konuda biraz ön yargılıdır. Şehirleri betonlaştıran, doğayı betonlaştıran bir sektör olarak görülür. İşin doğasında aslında biraz bu var doğrudur ama şunu söylemeliyim konut inşaatı sektöründe Türkiye şuanda dünya ile yarışabilecek noktaya geldi. Yani yaptığımız tasarladığımız binalarda enerjiyi neredeyse koklayarak kullanan binalar tasarlıyoruz. Çevreye duyarlı LEED sertifikası olan binalar yapıyoruz ve doğaya saygılı yapıyoruz. Neticede nitelikli kaliteli konutta barınmak her insanın hakkı. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz ve yapıyoruzda. Sektör adına şunu söyleyebilirim dünyada çok iyi bir noktayız. Bunu yaparken tabiki çevreye saygılı yapıyoruz ama sadece işimiz çevreye saygılı yapmak değil, çevrenin korunması açısındanda bu tarz sivil toplum örgütlerine mümkün olduğu kadar katkıda sağlamak zorundayız. Özellikle çevreyi kirlettikten sonra temizlemek değil, önemli olan başta kamu olmak üzere topluma çevreyi kirletmeme bilincini vermeliyiz. Bu konuda Turmepa deniz konusunda gerçekten büyük bir farkındalık yarattı. Bu konuda başta sayın onursal başkan Rahmi Koç'a ve emeği geçen herkese ben çok çok teşekkür ediyorum." dedi.

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI