23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerZeytinburnu'nda metrekare fiyatlarında yüzde 112 artış

Zeytinburnu’nda metrekare fiyatlarında yüzde 112 artış

Türkiye'de bütün uzmanlar konut alırken lokasyonun önemine dikkat çekiyor. İstanbul'da bazı lokasyonlar yeni projelerle yatırımcılara ilerisi için büyük kazanç imkanları sunuyor. Bol kazançlı yatırım için gözde lokasyonların başında ise Zeytinburnu geliyor. Marmaray ve Avrasya Tüneli ile ulaşım avantajı sağlayan Zeytinburnu'nda, Kazlıçeşme sahil bandında başlayan dönüşümle birlikte gayrimenkul fiyatları da artıyor. Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği bir toplantıda konuşan öğretim görevlileri ilçenin önümüzdeki yıllarda değerine büyük değer katacağına dikkat çekiyor.
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Hepşen, “5 yıl içinde Marmaray, Avrasya Tüneli, metro istasyonu, ZEYPORT Limanı gibi alt yapı projeleriyle Zeytinburnu genelinde bugün ortalama 3 bin 400 TL olan birim metrekare fiyatları, yüzde 112 artış ile 7 bin 200 TL olacak.” diyor. Hepşen, Zeytinburnu’nun prestijli yaşam alanı haline gelecek sahil bandında ise 16 bin TL olan birim metrekare fiyatlarının yüzde 108 artş ile 33 bin TL’ye çıkacağını iddia ediyor.
Doç. Dr. Işıl Erol ise Zeytinburnu'nun sahil şeridinin önemine vurgu yapıyor. İlçeye bu bölgedeki projelerin büyük katkıda bulunacağını dünyadan örnekler vererek açıklıyor. Ataşehir, Kadıköy ve Bakırköy'de fiyatların doygunluk noktasına geldiği için artık yükselmediğini ancak Beşiktaş ve Zeytinburnu’nda son 5 yıldan bu yana fiyatların artmaya devam ettiğini kaydeden Doç. Dr. Işıl Erol, "Sahil bandındaki inşaatın başlaması ise zaten gidişatı iyi olan ilçeye ayrıca bir katma değer katacaktır." değerlendirmesinde bulunuyor. 
 

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI