20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaManşet"Yeni uluslararası işbirlikleri yapacağız"

“Yeni uluslararası işbirlikleri yapacağız”

GYODER Başkanı ve Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin uluslararası alanda yeni işbirlikleri yapmak için çalışmalar yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde Türkiye ve Katar arasında bu tür organizasyonlar yapmayı düşündüklerini belirtti.

Yetgin, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) ana partnerliğinde, Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) düzenlenen Expo Turkey by Qatar fuarında Emlakdream.com’a yaptığı açıklamada, Katar’la Türkiye’nin ilişkileri çok iyi olduğunu anımsattı.

“Sektöre öncülük yapmak istiyoruz”

Katarlıların kendilerine büyük ilgi gösterdiğini anlatan Yetgin, bundan dolayı gayrimenkul alanında Katarlı yatırımcılarla büyük projelere imza atmak istediklerini aktardı.

Yetgin, gayrimenkul sektöründe uluslararası ilişkiler ve yatırımlarda şirketlere öncülük yapmak istediklerini dile getirerek, “Uluslararası işbirliklerinde yeni çalışmalar yapıyoruz burada. Önümüzdeki dönemde iki ülke arasında bu tür organizasyonlar yapmayı düşünüyoruz. Gelecek yıl bu fuarda daha büyük katılım ve birebir işbirlikleri konusunda farklı bir konsept yapacağız.” dedi.

“Körfezliler Türkiye’de tüm beklentilerini karşılıyor”

Körfez bölgesinin Türkiye’ye farklı bir ilgisi olduğunu ifade eden Yetgin, şöyle devam etti:

“Türkiye’de her türlü beklentilerini karşılama ortamı var. Tarihi, doğası, inançlar konusunda. İlişkileri geliştirmek istiyoruz. Yabancıya satış konusunda mütekabiliyet yasası çıktıktan sonra ikamet süreleriyle ilgili sorunlar aşıldı. Yeni teşvikler veriliyor. Bundan sonra en ödemli adımları müktesebat konusu olacak. Yatırımcı projenin fizibilitesini yaparken mevcut imar durumuna göre yapıyor. Bunun değişikliklerinin olumsuz şekilde yansımaması lazım. Bu anlamda bir çalışma var. İnşallah yasal düzenleme yapılırsa önemli bir sorunu aşmış olacağız.”

“İzmir projemizi tanıtıyoruz”

Feyzullah Yetgin, Teknik Yapıyla İzmir’de proje hayata geçireceklerini kaydederek, “Önümüzdeki bahar lansmana hazırlanıyoruz. İlk adımını burada atmış olduk. Kordon Boyuna yürüme mesafesinde özel bir proje olacak. İzmir’in bu tür projelere ihtiyacı var. Deprem riski olan şehirden birisi. İnşallah tanıtımını da başlamış olduk.” diye konuştu.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI