28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerYeni tasarımcılar aranıyor

Yeni tasarımcılar aranıyor

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması, Türkiye’yi yeni tasarımcılarla buluşturmak için 8. defa yola çıktı. Düzenlendiği 7 yıl boyunca keşfettiği yetenekleri Türkiye mobilya üreticilerine kazandıran yarışmaya profesyonel, akademisyen ve lisans öğrencilerinin yanı sıra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de katılabiliyor. Yarışmaya sadece Türkiye’den değil, Fransa, İtalya, Almanya ve KKTC’dende katılım sağlanıyor.

Ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilya kategorileri ile başvuruya açık olan yarışmaya tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir katılım bekleniyor. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’na geçtiğimiz yıl 1.153 yarışmacı katılmıştı.

Toplam 96 bin 750 TL olarak belirlenen para ödülüyle beraber, yarışmada kazanan isimler zaman zaman üretici firmaların çatısı altında istihdam edilme olanağa da kavuşuyor. Ayrıca, İtalya Domus Akademi, ABD-CCS Collegeve İtalya NABA gibi kuruluşlarda tasarım eğitimi alabiliyor.

Yarışma, Ekonomi Bakanlığı’nın koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin organizatörlüğü ve İstanbul, Ege, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin katkısıyla düzenleniyor. 

Türkiye’nin önemli kurumları arasında bulunan TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası, Boyut Yayın Grubu ve Yaratıcı Çocuklar Derneğitarafından desteklenen yarışmanın jüri koltuğunda duayen isimler yer alıyor. Prof.  Önder Küçükerman’ın başkanlığını yaptığı jüride; Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum , Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Didem Çapa, Fatih Kıral, Murat Armağan ve Renan Gökyay yer alıyor.

Yeni tasarımlarıyla Türkiye mobilya sektörünün  markalaşmasına katkıda bulunacak isimler ödüllerini, 10 Nisan 2015’te Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katılacağı Lazzoni Hotel’de düzenlenecek törende alacaklar.

Son teslim tarihinin22 Aralık 2014olarak belirlendiği yarışmaya, tasarımcılar www.designforexport.orgveya www.mobilyatasarımyarismasi.orgadreslerinden başvurabilecekler

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI