15 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşet"Yeni konut desteği kararı sektörü canlandıracak"

“Yeni konut desteği kararı sektörü canlandıracak”

İnşaat patronları, ilk kez ev alacaklara destek verilmesine yönelik çalışmanın sektör ve vatandaşlar için oldukça faydalı olacağını belirtti.

İnşaat patronları, ilk kez ev alacaklara destek verilmesine yönelik çalışmanın sektör ve vatandaşlar için oldukça faydalı olacağını belirtti.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ilk kez ev alacaklara verilecek devlet desteğinin artacağını açıkladı. Hükumet yeni düzenlemeye giderek 4 destek daha getiriyor. Yeni modele göre devlet desteği artacak, stopaj oranı inecek, tapu harcı düşecek ve düşük faizli kredi imkanı sunulacak.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan inşaat patronlarının ortak kanaati ise getirilen yeni düzenlemelerin sektörü canlandıracağı ve ekonomiye cansuyu olacağı yönünde.

“Sektörü canlandıracak”

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, kararın inşaat sektörünü canlandıracağını söyledi.

İlk kez konut sahibi olacaklara yönelik tapu harçlarında düşüş olmasının da sektörü destekleyeceğini anlatan Okka, “2018 yılında konut satışlarında düşüş olmaması için özellikle tapu harçlarında yeni yılda bir artış yapılmaması gerektiğini daha önce vurgulamıştık. Sektör ve ev sahibi olmak isteyenler açısından olumlu bir gelişmedir.” dedi.

“Destek bize umut oldu”

Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş de söz konusu desteğin kendilerini umutlandırdığını aktardı.

Verilen desteğin sektörde canlılığına yol açacağını dile getiren Keleş, “İnşaat sektörüne güvenimiz tam, yatırımlarımıza ara vermeden tüm gücümüzle devam edeceğiz. Devlet teşviki ile gelen faiz indirimleri, hayata geçirilen yeni kampanyalar, tapu harçları ve damga vergisindeki indirimler ile inşaat sektörü ivme kazanacaktır. Biz de Keleş İnşaat olarak 2018 yılının başında başlattığımız, ev almak isteyenlere yeni fırsatlar sunan ‘0 peşinat 120 ay vadeve 40 ay şirket bünyesinde vade farksız ödeme’ kampanyalarımızı başlattık. Önümüzdeki süreçte sektörü hareketlendirmek için yeni projelerimiz de olacak.” diye konuştu.

“Sektör için oldukça olumlu”

TESA Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Asım Sağlam, Bakan Şimşek’in yeni konut hesabı modeli hakkında yaptığı açıklamaların 2018 yılının inşaat sektörü açısından olumlu geçeceğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Sağlam, ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için kaçırılmayacak fırsatlar sunan bu yeni düzenlemelerin, sektör açısından oldukça olumlu olduğunu dile getiren Sağlam, şöyle devam etti:

“İnşaat sektörünün güvenilir ve kazançlı bir yatırım kapısı olması yatırımcılar açısından da birçok fırsat sunuyor. Özellikle kentsel dönüşüm sürecini hızlandıran düzenlemelerin de yapılmasını bekliyoruz. 2018 yılı bizim için kentsel dönüşümün ve depreme hazırlığın hızla devam ettiği bir yıl olacak. Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci daha çok depreme dayanıksız yapıların dönüşüm süreci gibi algılansa da aslında yapılan bununla sınırlı değildir. Biz, bu anlamda projelerimizi hayata geçirirken sadece yıkıp yerine yenisini yapmayı hedeflemiyoruz. Bölgenin tamamen dönüşümünü sağlayarak çevrede bulunan sakinlerine güvenli ve eşsiz yaşam alanları da sunmayı hedefliyoruz.”

“Büyük kolaylık getirecek”

Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu ise devlet tarafından yapılacak düzenlemelerin sektörü hareketlendireceğine dikkat çekti.

Hasanoğlu, konut hesabına yapılan devlet desteğinin ev almak isteyen vatandaşlarımız için daha büyük kolaylıklar söz konusu olabileceğini ifade etti.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI