24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerYaklaşık 5.30 Bitcoin'e bir daire

Yaklaşık 5.30 Bitcoin’e bir daire

Son dönemin "çılgın" parası Bitcoin etkisini Türkiye gayrimenkul sektöründe de göstermeye başladı. Bazı firmalar sanal parayla da satış yapmaya başlarken, 360 bin TL’lik bir dairenin 5.30 Bitcoin fiyata satıldığı belirtiliyor.

Son dönemin “çılgın” parası Bitcoin etkisini Türkiye gayrimenkul sektöründe de göstermeye başladı. Bazı firmalar sanal parayla da satış yapmaya başlarken, 360 bin TL’lik bir dairenin 5.30 Bitcoin fiyata satıldığı belirtiliyor.

Son dönemde dünya gündemini sıkça meşgul eden Bitcoin, Türk işletmelerinde ilgisini çekmeye başladı. Bu kapsamda ülkemizde birçok sektörde Bitcoin kullanılmaya başlandı. Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul eden işletme sayısının 40-50 civarında olduğu belirtiliyor.

“Yaklaşık 360 TL’lik daire 5.30 Bitcoin”

Miavita Yönetim Firması Sahibi Erdal Daldaban, satışlarda Bitcoin’i kabul etmeye başladıklarını söyledi.

Henüz satış yapmadıklarını anlatan Daldaban, “Ancak ilgilenenler var. Bir tüketici Japonya’dan, bir de yurt içinden ilgileniyor. Dairenin büyüklüğüne bağlı olarak Bitcoin bedeli belirliyoruz. 360 bin TL’lik bir daire 5.30 Bitcoin fiyata sahip. Daire fiyatları 15.30 Bitcoin’e kadar gidiyor.” dedi.

“Bitcoin çok büyük kolaylık sağlıyor”

Daldaban, Bitcoin’le satış yapmanın bir riski olmadığını savunarak, “Biz Avustralya’daki bir müşterimize daire sattık. Avustralya dolarını alabilmek için 3 gün bekledik. ‘Bu bekleyişi nasıl hızlandırırız?’ derken böyle bir formül aklımıza geldi. Bitcoin’le satış yapmaya karar verdik. Alışverişte kullanımının önünde engel yok. Gönderildiği tarihteki kurdan Bitcoin olarak alabiliyoruz. Türk borsasındaki kuru kabul ediyoruz. Alınca TL’ye çeviriyoruz. Herhangi bir riski yok. Çok da büyük kolaylık sağlıyor. Avustralya’dan dolar 3 günde gelirken, Bitcoin ile işlem 5-6 dakika sürüyor.” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI