24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKonut ProjeleriUplife Kadıköy projesi lansmana özel yüzde 5 indirimle satışa çıktı

Uplife Kadıköy projesi lansmana özel yüzde 5 indirimle satışa çıktı

Teknik Yapı’nın Fikirtepe’deki yeni projesi Uplife Kadıköy  9 şubat 2017'de 
Lansmana özel yüzde 5 indirim, 100 aya sıfır faiz ve 20 yıla uzanan vadelerle satışa sunuldu. Uplife projesinin tanıtım toplantısında Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım önemli açıklamalar yaptı.
Nazmi Durbakayım, Kadıköy’ün göbeğinde birçok özellik barındıran Fikirtepe’nin projeler tamamlandığında değerine değer katarak yakın Ataşehir’le değil Bağdat Caddesiyle yarışacak bir konut bölgesi olacağını söyledi.
Nazmi Durbakayım, “Fikirtepe’de benim balık avlarken, kuş avlarken çocukluğum geçti. Öyle bir mutena bir yer ki siz oradaki yeşil çimlerin üzerinden denizi görüyorsunuz. Şimdi bu bölgenin bitmiş halini gözünüzün önüne getirmedikten sonra eskiyi bilmedikten sonra buranın ne olacağını kestirmeniz mümkün değil. Şimdi ben hem eskileri bildiğim için bölgenin bitmiş halini hayal edebiliyorum. Filmler vardır hayal görülür, ben hayal görmüyorum, olacağı görüyorum ve yapıyoruz.” Dedi.
Nazmi Durbakayım, “İleride Fikirtepe’yi ayrı bir ilçe yapalım diye bir fikir ortaya atılırsa şaşırmayın” diye konuştu.
Nazmi Durbakayım, bölgede ortalama metrekare fiyatlarının 7 bin 500 TL civarında olduğunu, bölgede bazı sorunlar yaşanmamış olsaydı bu rakamın 10 bini rahatlıkla geçebileceğini kaydetti.

Fikirtepe Bağdat Caddesi'nin rakibi olacak olacak

Nazmi Durbakayım, “Kartopu tepeye çıktı aşağı doğru süratle yuvarlanacak top büyüyecek ve biz bu yılın sonunda primlerin artış oranına baktığımız vakit Ataşehir’i çok çok sollamış olacak. Ataşehir değil, Fikirtepe’nin yarıştığı yer Bağdat Caddesi’dir” şeklinde konuştu.
Nazmi Durbakayım, Fikirtepe’deki 5 yapı adasında toplam 4 milyar TL civarında bir yatırım yapacaklarını da belirtirken istihdam konusunda Uplife projesiyle şimdiden 300 kişilik bir istihdamı çalışan olacağını bunun Teknik Yapı’nın 3 bin çalışanının yüzde 10’a denk geldiğine dikkat çekti. Projenin ileri safhalarında bu rakamın 700’lere çıkacağını da söyledi.  

Nazmi Durbakayım şunları söyledi:
“Bugün konut yapan müteahhitler her projelerini farklılaştırmak adına bir takım yenilikler, bir takım avantajlar sağlamak istiyorlar, sağlıyorlar da. Tabi en büyük faktörlerden biri de fiyatlandırma, pazarlama. Orada da geldiğimiz noktaya bakarsak geçtiğimiz süre zarfında 24 ay, 48 ay 60 gibi vadeler derken bugün 240 ayı konuşuyoruz. Bu vadelendirme, fiyat faiz oranlarının hepsinin ayrı bir hususiyeti var. Bugün bir markettir bu. 240 ay vadeyi de kullanan olabilir, peşin de alan olabilir. Yani çok çeşitli fiyatlanan bir sektör haline geldi. Bu da sektörün sıhhatlik içinde ilerlediğini gösteriyor."

Efsane seri!
“Teknik Yapı'nın da Up serisi efsane. Biz de şimdi 6 seneden beri Fikirtepe'de emek sarf ediyoruz. Bu 3. proje. 3. projenin lokasyonu da yer olarak Fikirtepe'nin en yüksek noktası. Biz de dedik ki burası Up'ı hak ediyor. Uplife Kadıköy ismi böyle konuldu. Fikirtepe popüler oldu. Yurdumuzda kentsel dönüşüm denildiğinde ilk akla gelen Fikirtepe oluyor. Problem derseniz yine Fikirtepe oluyor ama artık çözüm dediğiniz vakit de akıllara Fikirtepe geliyor. İnsanımız birlikte yaşamaya alışmış ama sonunda da ortak bir çözümü bulmak mecburiyetindeydiler. Artık Fikirtepe Bağdat Caddesi'ndeki fiyatları aşağıya çeken, ticareti aşağıya çeken yaşam bölgesi olarak diğer bölgelerden nüfus çeken bir bölge. Fikirtepe'nin algısını da artık layık olduğu yere oturtmaya başladık."

1 milyon 300 bin metrekare dönüşüm alanı
 Durbakayım Fikirtepe'nin özelliklerine ilişkin, "Bugün gördüğünüz gibi Fikirtepe'de yükselen projelerin bittiğini görüyorsunuz. Bu da önümüzdeki iki yıl içinde de bütün Fikirtepe'nin biteceğinin işareti diyoruz. Bakanlık da o doğrultuda bir karar içinde. Fikirtepe'nin algısını da layık olduğu yere oturtmaya başladık. 40 metreden başlayan 70 metreye kadar varan geniş yolları, bulvarları, alışveriş bölgeleri Fikirtepe'de var. 1 milyon 300 bin metrekare dönüşüm alanı ülkemizde başka bir yerde yok. Varsa da parça parça var" dedi.
Nazmi Durbakayım, "2004'te başlayan konut seferberliğinde birtakım bölgelerde yeni projeler yapıldı. Bunlara da çok büyük talep gösterildi. Ama merkezde bu kadar büyük bir bölge yoktu. Ancak Fikirtepe merkezin ta kendisi. Uplife Kadköy projesi de merkezin tam orta noktasında" şeklinde açıklamada bulundu.
Gazetecilerin sorusu üzerine Fikirtepe’de Kiptaş ve İlbank’ın kangren olmuş projeleri çözdüğünü belirterek maksimum 5-6 projenin bu şekilde çözüleceğini bugün konut piyasasının yüzde 90’ını özel sektörün projelerinin oluşturduğunu söyledi.  

“Balonu torunlar patlatıyor”
Gayrimenkul sektöründe 'konutta balon var mı?'  tartışmalarına da değinin Nazmi Durbakayım, "Teknik Yapı projelerinden hiçbir projemiz bittiğinde elimizde bir stok kalmıyor. Piyasada balon olsa biz görürdük. Biz balonu sadece torunların elinde görüyoruz. Onlar da patlatıyorlar" dedi.
Nazmi Torun, İnder ve Konutder olarak yeni bir Fikirtepe algısı yaratma amacıyla Fikirtepe’nin tarihi, dünü bugünü konu alan tanıtım filmleri hazırlamayı düşündüklerini de belirtti.

830 lüks rezidans
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Umut da Nazmi Durbakayım’ın ardından Uplife projesiyle ilgili bilgiler verdi.
Uplife Kadıköy arazisinin 16 dönüm arazi üzerine 830 lüks rezidans daire ve 20 ticari ünite inşa edileceğinin bilgisini paylaşan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, proje değerinin ise bir milyar lira olacağını kaydetti. Uplife Kadıköy’ün Bağdat Caddesi’ne alternatif olacak ‘Prestij Caddesi’ üzerinde olacağının altını çizen Durbakayım, her zaman olduğu gibi bu projede de ruhsat alındığını, 36 ay içinde teslim edileceğini söyledi.

Finans Merkezi ve Açık AVM Özellikleri
Fikirtepe’nin Ataşehir’den finans yükünü alacak bir bölge olacağını ifade eden Umut Durbakayım aynı zamanda Bağdat Caddesi’nin özelliklerini barındıran açık alan alışveriş merkezi olarak da ön plana çıkacağını söyledi.
1974 yılında 1. Köprü yapıldığında İstanbul Anadolu Yakası’nın özellikle Bağdat Caddesi’nin değerinin bir anda 2-3’e katlandığını hatırlatan Umut Durbakayım, Avrasya Tüneli ile ‘İkinci Bahar’ın yaşanacağını belirtti. “Avrasya Tüneli ile birlikte değer artışlarının yaşanması kaçınılmaz olacak” diyen Durbakayım, özellikle Avrupa Yakasını Anadolu Yakası’na bağlayan bu bağlantının hemen girişinde olan Fikirtepe’nin de bu değer artışından en çok faydalanacak bölge olacağını vurguladı.
Fikirtepe’nin en değerli ticari alanlarını kapsayacak büyük alışveriş merkezleri, ring seferleri için yapılması planlanan füniküler ve tramvay, Uplife Kadıköy’ün hayata geçtiği Prestij Caddesi’nde yer alıyor. Barselona’daki La Rambla’dan esinlenerek yapılan Prestij Caddesi’nin tamamlandığında Bağdat Caddesi’yle yarışacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Avrasya Tüneli yanı başında
E5’in yanı başında yer alan Uplife Kadıköy, metro, metrobüs, Marmaray ve deniz yolu ulaşımına birkaç dakikalık mesafede, Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz altından kara yoluyla birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ise projenin yanı başında yer alıyor.
Fikirtepe’nin sadece yer üstündeki yapılarıyla değil aynı zamanda yerin altına inen 5’er katlı otoparklarıyla da İstanbul’un en rahat caddelerine sahip olan bir bölge olarak dikkat çekeceğine vurgu yapan Umut Durbakayım, Uplife Kadıköy’de otoparkların yer altına alındığını belirtti. Durbakayım, otoparklardan kazanılan alanlardan dolayı projenin yüzde 40’ının yeşil alan ve sosyal donatılara ayrıldığını ifade etti.

100 ay sıfır faiz
Ortalama yüzde 25 ile bölgedeki en düşük brüt ve net metrekare oranına sahip olan Uplife Kadıköy’de 1+1 rezidans dairelerin fiyatı lansmana özel yüzde 5 indirimle 484 bin liradan başlayacak. Projedeki 2+1 dairelerin başlangıç fiyatı 733 bin lira olarak tespit edilirken 3+1 tipi daireler 1 milyon 153 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Uplife Kadıköy projesindeki rezidans daireler 240 ay 0,79 vade farkı ve 100 ay 0 ‘sıfır’ faiz seçenekleriyle satışa çıkıyor. Sadece lansmana özel olarak yapılacak olan yüzde 5 indirim vadeli satışları da kapsayacak. Bunun yanı sıra peşin alımlarda da ilave yüzde 12 indirim fırsatı sunulacak.

931 otopark
Yüzde 40’ı yeşil alana ayrılacak projedeki daireler 1+1, 2+1 ve 3+1 tipi şeklinde beğeniye sunulacak. Rezidans dairelerin büyüklüğü brüt 57,93 ila 129,16 metrekare arasında değişecek.
Projede toplam 931 otopark alanına yer alırken her daireye 1 adet otopark tahsis edilecek. Fikirtepe bölgesi İstanbul’un en fazla kapalı otopark alalına sahip bölgesi olacak.

Sosyal tesisler
Spor amaçlı sosyal tesislerin ağırlık kazandığı Uplife Kadıköy’de açık, kapalı ve çocuk yüzme havuzlarıyla birlikte bir adette süs havuzu ve fitness salonu yer alacak. Daire içlerinde ankastre ürünler standart olarak sunulacak.
Bugünün en yenilikçi ve sıra dışı bakış açılarıyla geleceğin çizgilerinden ilham alarak tasarlanan Uplife Kadıköy, üçü 23, biri 22 katlı 4 kulesinin fütüristik yalınlığı ve minimalist tavrı, geçmişin modernizmini yansıtan mimari tasarımıyla geleceğin teknolojik hayal gücünü bir araya getirdi.
Uplife Kadıköy, sadece bir mühendislik harikası değil; aynı zamanda incelikle kurgulanmış detaylarıyla son derece dinamik ve renkli bir yaşam merkezi.  

Uplife Kadıköy’ün toplam 1 milyon TL’lik bir satış değeri bulunduğunu açıklayan projenin ve Fikirtepe’nin prim yapması konusunda, “Bugün Ataşehir’de metrekare fiyatları 9-10 bin TL bandında ki, daha Fikirtepe bitmeden, altyapısı, yolları tamamlanmadan neredeyse bu fiyatı yakalamış durumda. Uplife projesi de 3 sonra bittiğinde 13-14 bin bandını yakalayacağını tahmin ediyoruz. Çünkü Concorde İstanbul projesinde yaklaşık 2 yıl önce satışa çıktığımızda metrekare satış fiyatları 5 bin 500 liralardan çıktık. Bugün 9 bin TL. Bugün Fikirtepe’nin altyapısı tamamlanmamış durumda.” dedi.
Bunların dışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Üyeleri ön talep aşamasında 2 bin 500 kişiden talep alındığını belirtti.
Projenin yüzde yüz prim yapacağının düşünüldüğü ifade edilerek Uplife Kadıköy bittiğinde metrekare birim fiyatının 13 bin TL olacağını düşünüldüğü ifade edildi.
Teknik Yapı’nın yabancılara konut satışında yüzde 3-4’lük bir rakama ulaştığı açıklanarak, Nisan’da yapılacak Katar Expo Fuarı’nda Teknik Yapı’nın da katılarak İstanbul ve Denizli’deki projelerini tanıtacağı kaydedildi.
 

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI