27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden Haberler'Türkiye'ye Yatırım Yapılmaması İçin Uyarıyorlar'

‘Türkiye’ye Yatırım Yapılmaması İçin Uyarıyorlar’

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali AğaoğluMaslak 1453 projesinde kalan son daire ve ofisler için başlayan kampanyanın reklam filminin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuştu. Ali Ağaoğlu, kredi derecelendirme kuruluşlarının not düşümünün Türkiye'ye yabancı yatırımcıların gelmemesi için olduğunu savundu ve ekledi: 'yabancı bankalarda yabancı yatırımcılara Türkiye'ye yatırım yapmayın diye yazı gönderiyorlar'

Maslak 1453 %300 Prim Yaptı

Maslak 1453'de yaşamın başladığını dile getiren Ali Ağaoğlu: 'şu ana kadar 1500'ün üzerinde konut sattık ve teslim ettik. Yaklaşık 200 konut 73 tane de ofis stoğu var satılmayan' dedi. Emlak Konut'un tarihi kampanyasının içerisinde olduklarını hatırlatan Ali Ağaoğlu, 'yüzde 5 peşinatla ev satıyoruz. Faiz oranları yüzde 0,42’den başlıyor. 60 ayda yüzde 0,42, 120 ayda yüzde 0,70 faiz oranı var' dedi. Projenin toplam değerinin 6 milyar 900 bin TL olduğuna dikkat çeken Ali Ağaoğlu, projenin başlaıdğı ilk günden bugüne fiyatların %300 arttığını söyledi. Metrekare fiyatını 4 bin liradan satmaya başladıklarını belirten Ağaoğlu, şu an 11 bin lira olduğunu açıkladı. 

'Batıdaki bankalar yatırımcılara resmi yazı gönderiyor'

Kredi derecelendirme kuruluşlarının not düşümü kararlarına da değinen Ali Ağaoğlu, kararların amacının Türkiye'ye körfez parasının gelmemesi olduğunu savundu:

'Türkiye’ye körfez parası gelmesin diye Moody’s böyle bir karar alıyor. Bugün çok önemli bir görüşme yaptım. Suudi Arabistan’ın çok önemli bir grubu, 'Batıdaki bankalar, 'Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın' diye resmi yazı gönderdiklerini söyledi. Ancak onlar nereye yatırım yapması gerektiğini biliyor.'

'Türkiye'nin bize 1 ihtiyacı varsa bizim onlara 3 ihtiyacımız var'

Birleşik Arap Emirliklerinde 5 emir ile görüştüğünü söyleyen Ali Ağaoğlu, Türkiye'ye yaklaşımlarının çok olumlu olduğunu ifade ederek, 'onlar 'Türkiye'nin bize 1 ihtiyacı varsa bizim onlara 3 ihtiyacımız var. Türkiye İslamın kalesi onlar yıkılırsa hepimiz gideriz' diyorlar' dedi.

Ali Ağaoğlu, Körfez parasının tüm engellemelere rağmen Türkiye'ye geleceğini belirtti. Bu isteğin Moody's'in not düşürmesinin ardından da devam ettiğine dikkat çeken Ali Ağaoğlu, hükümetin oturma izni gibi yasal teşviklerle bu paranın çok daha kolay gelmesini sağlayabileceğinin altını çizdi. 

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI