24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaManşet"Türkiye'ye yatırım yapan kazanacaktır"

“Türkiye’ye yatırım yapan kazanacaktır”

TOKİ Başkanı Ergün Turan, gayrimenkul sektöründe söz sahibi ülkelerden Türkiye'nin yaşanan tüm sıkıntılara rağmen cazibesini korumaya devam ettiğini belirtti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, gayrimenkul sektöründe söz sahibi ülkelerden Türkiye’nin yaşanan tüm sıkıntılara rağmen cazibesini korumaya devam ettiğini belirtti.

Beyoğlu Belediyesi tarafından Grand Pera Emek Salonunda “İçinde Olmaya Değer” temasıyla “Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması” düzenlendi. Etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Turan, açılıştaki konuşmasında Beyoğlu’nun tarihinden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra burada meydana gelen değişimden bahsetti.

Beyoğlu’nun o dönemden sonra tekrar cazip hale gelmeye başladığını anlatan Turan, ilçede yaşanan dönüşümden de söz etti.

“Türkiye sıkıntılara rağmen cazibesini koruyor”

Turan, Türkiye’de kendi ekonomisine güvenen bir yatırımcı ve nüfusun olduğunu aktararak, “Yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye yatırım cazibesini koruyor. Devletimiz yatırım yapanın yanındadır ve olmaya da devam edecektir. Netice olarak buraya yatırım yapan her zaman kazanmıştır ve bundan sonra da kazanmaya devam edecektir.” dedi.

Sektör özelindeki dönemsel rakamların bile uluslararası yatırımcı nezdinde referans olduğunu dile getiren Turan, “Yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye’nin yatırım cazibesini koruduğu bir ortamda, elimizdeki güçlü argümanlarla Türkiye’ye yatırım zamanı olduğunu tekrar tekrar anlatmamız gerekiyor. Türkiye’de gayrimenkul yatırımı oldukça cazip. Devletimiz, yabancı yatırımcıya yönelik, Türkiye’nin, İstanbul’un yarıştığı dünya metropollerine göre mevzuattan vergi düzenlemelerine kadar büyük kolaylıklar sunuyor.” diye konuştu.

“Beyoğlu ayrı bir öneme sahip”

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Beyoğlu’nun, çok kültürlü yapısı, mimari dokusu, dinamik yaşam alanlarıyla sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan yatırımcılar nezdinde ayrı bir değere sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Kadim bir yerleşim olması nedeniyle, ülkemizin pek çok şehrinde benzer şekilde süregelen kentsel dönüşüm sürecinden de bağımsız değil. Yapı sektörü olarak gerek kamu gerek özel sektör olarak hepimizin bu işin bir ucundan tuttuk. Bizler bilhassa şehirlerimizi deprem tehdidi karşısında güvenli alanlara dönüştürme gayreti içindeyiz. Bunu yaparken, mimari boyuttaki kaygıları, şehre hem fiziksel hem de ekonomik açıdan zarar vermeyen; değer katan yatırım boyutunu da değerlendiriyoruz.”

Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm sürecinde, yatırımı potansiyeli yüksek yerleşimler arasında yer aldığını ifade eden Turan, “Beyoğlu konut yaşamından iş hayatına, kültür-sanattan turizme, hayata dair tüm sosyal, fiziki ve ekonomik unsurları bir arada en dinamik haliyle yaşatıyor.” şeklinde konuştu.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI