15 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden Haberler"Türkiye'de inşaat sektörünün büyümesini bekliyoruz"

“Türkiye’de inşaat sektörünün büyümesini bekliyoruz”

Kuzey Amerika merkezli uluslararası inşaat ve proje yönetimi şirketi Turner International‘ın Genel Müdürü ve CEO’su Abrar Sheriff, Türkiye'de inşaat sektöründeki büyümenin devam etmesini beklediklerini söyledi. 

Kuzey Amerika merkezli uluslararası inşaat ve proje yönetimi şirketi Turner International‘ın Genel Müdürü ve CEO’su Abrar Sheriff, Türkiye’de inşaat sektöründeki büyümenin devam etmesini beklediklerini söyledi.
DHA’nın haberine göre Türkiye inşaat sektörüyle ilgili öngörülerini anlatan Sheriff, Türkiye’nin doğu ve batı arasında bir köprü olması sebebiyle kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu söyledi.
Türkiye’deki geleceklerinin oldukça parlak olduğunu hissettiklerini dile getiren Sheriff, Türkiye’nin lokal yeteneklere ve yeterli genişlikte bir piyasaya sahip olmasının kendilerini umutlandırdığını beş yıl içinde inşaat sektöründe büyümesinin devamını beklediklerini ifade etti.
Sheriff Türkiye’deki emlak ve inşaat sektöründe mikro ve makro seviyelerde çeşitli sorunlar olduğunu anlatarak, “Makro seviyede bakacak olursak, ülkenin komşu
ülkelerle arasındaki jeopolitik konumdan doğan birtakım sorunlar var ve bu bizlerin kontrol edebileceği bir şey değil. Mikro seviyedeki sorunları da inşaat ve proje yönetimi şirketi olarak kalite ve güvenliği arttırarak ve insanlara daha iyi çalışma ortamı sunarak çözebiliriz” dedi.

“Türk müteahhitler iyi iş çıkarıyor”

Türkiye’de iş yapan iyi müteahhitleri olduğunu kaydeden Sheriff, “Türk müteahhitler dünyanın dört bir yanında çalışıyor ve en iyilerle rekabet edebiliyor. ABD’de en büyük ana yüklenici şirketi olarak daha gelişmiş ve daha yaratıcı know how’ı bu firmalarla çalışmak için Türkiye’ye getirdik. Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz projeler arasında yer alan 2000 yılında Atatürk Havalimanı inşaatı süresince Turner’ın oynadığı önemli rol beni gururlandırıyor. İş Bankası Kuleleri ve ENR tarafından konut ve otel alanında en iyi proje seçilen Kaplankaya projelerini tamamladık. Anadolu Yakasında Emaar Square projemiz tamamlanmak üzere. Şu an bizi en çok heyecanlandıran projelerden biri ise başlatmaya hazırlandığımız Istanbul Uluslararası Finans Merkezi Ziraat Bankası Kuleleri Projesi” diye konuştu.

Sheriff, dünya çapındaki 65 ofisleriyle mimarlar, danışmanlar ve farklı tedarikçilerle iyi ilişkileri olduğunu ve bu konudaki tecrübelerini Türkiye’ye aktarmak istediklerini sözlerine ekledi.

“Türkiye’de inanılmaz bir yetenek var”

Turner International’ın Avrupa’da kalıcı olup büyüyebilmesi için, Türkiye’nin Turner stratejilerinde anahtar rol oynadığını anlatan Sheriff, şöyle devam etti:
“Türkiye’de inanılmaz bir yetenek var ve biz de bu yetenekleri en iyi üniversitelerden alıp yetiştirmek, onlara dünyanın farklı yerlerinde tecrübe kazandırarak Türkiye’de bizimle çalışmalarını istiyoruz. Her projede zorluklarla karşılaşılabilir. Bizim odak noktamız, değiştirebileceğimiz, farklılık yaratabileceğimiz alanlar. Kalite ve iş güvenliğine çok önem veriyoruz. Bunlara ek olarak işlerin programlı bir şekilde ilerlemesi, bütçenin aşılmaması gibi konularla ilgilenirken, projenin dünya standartlarında olması ve her çalışanın
evine güvenle dönmesi için çalışıyoruz.”

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI