22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerTosya ve Safranbolu Konutları’nın İhaleleri Yapıldı..

Tosya ve Safranbolu Konutları’nın İhaleleri Yapıldı..

Kastamonu merkeze 103 kilometre mesafede bulunan ve kırsal alanıyla birlikte 41 bin nüfusa sahip Tosya İlçesinde TOKi tarafından yaptırılacak olan 262 konutun ihalesi 13 haziran pazartesi günü yapıldı.  Tosya’nın Hocaimat Mahallesinde yaptırılacak proje kapsamında konutların dışında bir ticaret merkezi ile alt yapı ve çevre düzenleme işleri de bulunuyor. Zemin üstüne 4 katlı bloklar üzerinde yapılacak konutların 218 tanesi 2 oda 1 salon ve geri kalan 44 tanesi de 3 oda 1 salon planında inşa edilecek. Konutlar yerel mimariden esinlenerek inşa edilecek.

Karabük merkeze 9 kilometre mesafede bulunan, kırsal kesimle birlikte 47 bin nüfusa sahip ve evleriyle ve lokumuyla ünlü ilçesi Safranbolu’da TOKi tarafından yaptırılacak olan 579 adet konutun ihalesi 20 haziran pazartesi günü yapıldı. İhale kapsamında, evlerin dışında bir adet cami , ticari üniteler ve alt yapı ve çevre düzenleme işleri de yer alıyor.
Tarihi evleriyle ünlü olan Safranbolu’da TOKi ‘nin yaptıracağı konutlar zemin üzerine 3 kat yüksekliğindeki binalarda 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon planında yapılacak. 579 adet konutun 417 tanesi  2+1 , geri kalan 162 adedi ise 3+1 olarak inşa edilecek.
Binaların cephe düzenlemesinde geleneksel mimariye uygun olması açısından yöresel taş kaplama, saçak altı payandalar , şık söveler kullanıldı. Ayrıca binalara ferforje korkuluklar da konulacak.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI