23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerTOKİ'nin 2023 Hedefi 500 Bin Konut

TOKİ’nin 2023 Hedefi 500 Bin Konut

TRT Haber'e konuk olan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, son gelişmelere ilişkin verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ'nin hedeflerine ilişkin olarak ise, 'hedefimiz 2023'de 500 bin konut yapmak' dedi.

Mehmet Ergün Turan: TOKİ'nin Sosyal Konut Projelerini Dünyaya Anlatacağız

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin normale döndüğünü ifade eden Mehmet Ergün Turan, herhangi bir kriz havasının olmadığını söyledi. TOKİ'nin sosyal konut projelerinin dünya tarafından da ilgi ile takip edildiğini ifade eden Mehmet Ergün Turan, Habitat zirvesinde özel oturumda sosyal konut projelerini dünyaya anlatacaklarını söyledi. Bu yıla ilişkin hedeflerinin 60 bin konut olduğunu ancak bu syaıyı 64 bine çıkartarak çalışmalarını hızlandırdıklarını dile getiren TOKİ Başkanı, Türkiye'deki toplu konutların %10'unda TOKİ imzası olduğuna dikkat çekti. Her gelir grubuna hitap ettiklerini söyleyen Turan, vatandaşları bankalar ile uğraştırmadan taksitle konut sahibi yaptıklarını söyledi.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan: TOKİ'nin 2023 hedefi 500 bin konut

Suriye sınırına örülen 900 kilometrelik duvara da değinen Mehmet Ergün Turan, duvarın 150 günde bitirileceğini söyledi ve ekledi: 'duvar gerektiği takdirde başka bir yere de taşınabilecek.' Türkiye'nin en önemli hedefinin Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 olduğunu hatırlatan Mehmet Ergün Turan, bu hedefler doğrultusunda TOKİ'nin de çalıştığını ifade ederek, '2023 hedefimiz 500 bin konuttur' ifadelerini kullandı. 

BDDK VE SPK Binalarının Yapım Maliyeti 2.5 Milyar TL

Son dört yılda TOKİ'nin 266 hastane ve 72 bin öğrenci kapasiteli yurt inşaatı yaptığını ifade eden Mehmet Ergün Turan, BDDK VE SPK binalarının yapımına da değinerek, 'bu binaların inşasını kamu kaynağı kullanarak yapmıyoruz. Bu binaların yatırım maliyeti ise 2.5 milyar TL'yi bulacak' dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI