22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerTOKİ'den Tokat'a dev yatırım

TOKİ’den Tokat’a dev yatırım

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Tokat'ta bugüne kadar 520 milyon liralık yatırım yapıldığı belirtildi. 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Tokat’ta bugüne kadar 520 milyon liralık yatırım yapıldığı belirtildi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Tokat’ta inşasına yeni başlanan 436 konutluk projenin şantiye alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

“Projeyi yatay mimariyle inşa edeceğiz”

Projenin, yatay ve yerel mimariyle inşa edileceğini anlatan belirten Turan,  “İdare olarak yol haritamızdaki en önemli unsurların başında yatay mimari geliyor. ‘Şehirlerdeki en yüksek binalar TOKİ binaları olmayacaktır’ diyoruz. Pek çok ilimizde bu bakışı yansıtacak önemli projeler başlattık ve bitiriyoruz.” dedi.

“Tokat’a dev yatırımlar yaptık”

Turan, inşasına başlanan projeyle yeni bir yaşam alanın yeni bir mahallenin oluşacağını aktararak, “Son 3,5 yıldır mahalle kültürünü yansıtan projeler inşa ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında dar gelirli konuta erişmekte zorlanan vatandaşların barınma sorununu karşılamak için çalışıyoruz. Bugüne kadar Tokat ilimizde 5 bin 71 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 3 bin 668’ini tamamladık.” diye konuştu.

Tokat’ta konuttan sosyal donatıya birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Turan, “Tokat ilimizde bugüne kadar 24 şantiyede 5 bin 71 konutun yapımına başladık. 3 hastane, kütüphane, 4 cami, 8 ticaret merkezi, 3 ilkokul, spor salonu, sağlık ocağı ve sevgi olmak üzere 520 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI