23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerTOKİ'den emeklilere 120 bin TL'ye konut

TOKİ’den emeklilere 120 bin TL’ye konut

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, 2017'da emeklilere inşaa edecekleri 15 bin konutun 250 TL'den başlayan taksitlerle 120 bin TL ile 170 bin TL arasında fiyatlardan emeklilere verileceğini söyledi. 
Türkiye'de 11 milyon civarında emekli yurttaş olduğunu aktaran Ergün Turan, emeklilere dönük 'İkinci Bahar' kampanyasıyla, konut projelerinden emeklüere yüzde 25'lik kontenjan ayırdıklarını kaydetti. Turan, "Kura aşamasında daire sahibi olmaya hak kazanan emekli ve dar gelirlilere 2+1 konutlardan ödeme planı çıkartacak. Maliyeti, 120 binle 170 bin lira arasında değişen, TOKİ konutları sunulan ödeme planına uygun satılacak." dedi.

Başka evi olmaması gerekiyor
Emeklilerin kuraya katılması için 500 TL ödeyerek form alması gerekiyor. Kuradan sonra da emekliyle sözleşme imzalanacak. Ev alacak emeklinin kendisi veya eşinin üzerine konut olmayacak. Ayrıca hane halkı geliri en fazla 3 bin 200 lira olacak. Ev alınacak ilde en az bir yıl oturuyor olmak da şartlar arasında bulunuyor.

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI