19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerTOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya Konut Müjdesi

TOKİ’den Doğu ve Güneydoğu’ya Konut Müjdesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) terör nedeniyle zarar gören Doğu ve Güneydoğu'ya 60 bin sosyal konut projesini hayata geçirecek. Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de inşaat projelerini başlatan TOKİ, Silopi’de inşası devam eden 236 konutu bu yıl bitirmeyi planlıyor. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bölgedeki vatandaşların terörden mağdur olmaması adına konut projelerini devam edeceklerini açıkladı.

Mehmet Ergün Turan: 'Silopi'deki sosyal konut projelemizi bu yıl içerisinde tamamlayacağız'

Doğu ve Güneydoğu'da terör nedeniyle il, ilçe ve kasabaların zarar gördüğünü ifade eden Mehmet Ergün Turan, bölgedeki projelerine hız vererek 3 yılda toplam 60 bin konut yapmayı planladıklarını söyledi. Şu an acil plan olarak Diyarbakır, Şırnak, Mardin'de projelerine hız verdiklerini söyleyen Mehmet Ergün Turan, Şırnak Silopi'de inşası devam eden 236 konutluk projeyi yılsonunda bitireceklerini açıkladı. Projenin detayları ile ilgili bilgi veren Mehmet Ergün Turan, projenin 10 blokta 236 konuttan oluştuğunu ve dairelerin 3+1 olarak dizayn edildiğini; projenin içerisinde çocuk oyun alanları, spor alanı ve otopark da olacağını söyledi.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 3 Yılda 60 Bin Konut

TOKİ tarafından Doğu ve Güneydoğu'da alt gelir grubuna yönelik yaklaşık 150 bin konut yaptıklarını hatırlatan Mehmet Ergün Turan, hedeflerinin 2016 – 2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu'ya 60 bin sosyal konut projesini hayata geçirmek olduğunu belirtti. TOKİ Başkanı Turan, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Erzurum ve Kars gibi illerde çalışmaların hızla devam ettiğini dile getirdi. 2002 yılından bu yana bölgeye 20 milyar yatırım yapıldığını hatırlatan Mehmet Ergün Turan, alt gelir grubu için ürettikleri projelerin yanında kamu içinde projelerine devam edeceklerini ifade etti.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI