17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKonut ProjeleriTOKİ'den Beyoğlu'na 397 konut 20 dükkan

TOKİ’den Beyoğlu’na 397 konut 20 dükkan

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul’un Beyoğlu İlçesi’nde inşa edilecek 397 konut ile 20 dükkânın ihalesi bugün gerçekleştirecek. Söz konusu ihale kapsamında  dini tesis(külliye), otopark ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alacak.  TOKİ  Beyoğlu kentsel dönüşüm projesindeki konutların 43’ü 1+1, 318’i 2+1, 31’i 3+1 ve 5’i ise 4+1 planında inşa edilecek. 
TOKİ'nin sitesinde konuyla ilgili, "İstanbul Beyoğlu, Örnektepe-Sütlüce Kentsel Dönüşüm Projesi, TOKİ ile Beyoğlu Belediyesi arasında 02.06.2015 tarihinde imzalanan protokolle başlatıldı. Proje alanında plansız, tapusuz çoğunluğu ruhsatsız 282 konut ve 18 dükkân bulunuyordu. Projeyle 1,6 hektar büyüklüğündeki alanda, yerinde dönüşüm uygulanarak burada yaşayan vatandaşlarımıza nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezi oluşturuldu.
İmar planı verilerinin altında bir yoğunluk kullanılan projede, İstanbul’un ve Haliç’in siluetine uygun, özgün mimarisi ile bütünlük sağlayacak şekilde cumba, saçak, payanda gibi mimari ögeler ve ahşap, taş, sıva, metal malzemeler kullanılmak üzere nitelikli bir mimari dil oluşturuldu.
Proje alanının ortasından geçen sokak projedeki diğer alanlarla entegre olacak şekilde korundu ve yayalaştırılarak mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu. Alan içinde mevcut kullanımda olan Halid Bin Velid Camii’nin yenilenmesi talep edildi. Yeniden planlanan cami çevresinde ortaya çıkan mekânlar kamusal kullanımın olduğu sosyal tesis olarak planlandı. Projede ayrıca 435 araçlık otopark inşa edilecek." şeklinde bilgi verildi.
 

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI