28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerToki’den 450 Bin Konut Müjdesi !

Toki’den 450 Bin Konut Müjdesi !

Türkiye’nin her ilinde çalışmalarını sürdüren TOKİ, Anadolu’da sosyal konutlar üretmeye ağırlık veriyor. 2023 yılına kadar 500 bin konut inşa etme hedefinde olan TOKİ, bu yapıların 400-450 bin kadarını Anadolu’da yapmayı planlıyor.
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yapılacak çalışmalarda her kentin dokusuna göre hareket ettiklere vurgu yaparak,ağırlıklı olarak İstanbul’a doğru artan göçü de azaltıcı projeler hayata geçirdiklerini söyledi.Turan, “Toplu Konut İdaresi’nin amacı vatandaşı, özellikle alt gelir grubundaki vatandaşı ev sahibi yapmak. Bunu yaparken, insanları şehirlerinde ev sahibi yaparak göçü de doğal yolla engelliyoruz. İnsanın şehirle en önemli bağı, orada ev sahibi olmasıdır” ifadesini kullandı.

Maksimum 500 Lira

Bu sene içinde 15-20 şehirde yeni başlayacak projelere dikkat çeken Turan, “Şanlıurfa’da 3-4 bin konut var başladığımız. Diyarbakır’da ise neredeyse 3 bin yeni konut… Gaziantep’te 3 bin olan konut sayımız, yıl içinde 7 bine çıkacak. Manisa’da da 5 bin 500 konutluk projemiz var. Bunların hepsi sadece bir yılda başlanan, devasa projeler. Anadolu’nun birçok yerinde maksimum 500 lira taksitle, kira öder gibi ev sahibi yapıyoruz” dedi.

Rezerv Konut

Toki’nin varlık sebebinin arazi geliştirilmesi hedefi olduğunun altını çizen Turan, İstanbul Avrupa yakasında Kayaşehir-Başakşehir bölgesinde arazi üretmeye devam ettiklerini söyledi. Anadolu yakasında ise Pendik-Tuzla arası bölgede ciddi şekilde çalışmalara devam ettiklerini hatırlatan Turan, kamulaştırmalarla İstanbul’un batısına doğru ilerlediklerini bidirerek, İstanbul’un geleceği açısından kentin batısına yönelmeye çalıştıklarını ve asıl planın rezerv konut alanları olduğunu söyledi.Kentsel dönüşüm sürerken yoğunluklu alanlardaki insanların gidebileceği alternatif yerlerin de oluşturulması gerektiğini ekledi.
Turan, rezerv konut alanlarına yönelik sıkı atılım çalışmaları anlatarak “Riskli alanlardan kurtulurken yeni konutların dengeli yapılması lazım. Mesela esenler-Güngören hattı çok yoğun. Azaltmak için bir kısmının gönül rızasıyla rezerv alanlara gitmesi lazım” dedi.
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI