19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerTOKi’de Haftanın Özeti

TOKi’de Haftanın Özeti

Aksaray’ın; merkeze 44 ve Ihlara Vadisi’ne de 15 kilometre uzaklıkta bulunan 12 bin nüfuslu ilçesi Güzelyurt’ta Toki tarafından yaptırılan 95 konutun hak sahipleri, 26 kasım cumartesi  günü yapılan kura çekimiyle belli oldu. 20 tanesi emekliler için yaptırılan evler 2+1 planında inşa ediliyor.
 
Kurum tarafından Ankara’nın şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki 510 nüfuslu Sincan İlçesi Saraycık Mahallesinde Toki öncülüğünde kentsel dönüşüm çalışması olarak yaptırılacak olan 822 konuttan ve 3 etaptan oluşan projenin ihalesi 28 kasım pazartesi günü yapıldı. 6-7 ve 8 katlı bloklar halinde yapılacak daireler 2+1 – 3+1 ve 4+1 olarak yapılacak. Yapılan ihale kapsamında konutların yanı sıra 80 dükkan, 2 tane ilköğretim okulu, 9 tane de cami bulunuyor.
 
Adana’nin, merkeze 21 kilometre uzaklıkta bulunan 420 bin nüfuslu ilçesi Yüreğir İlçesi Havutlu Mahallesinde Toki tarafından yaptırılacak olan 283 konutun ihalesi 30 kasım Çarşamba günü yapıldı. 7 katlı bloklar üzerinde yapılacak konutlar 2+1 ve 3+1 olarak yapılacak.
 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından inşa edilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nin açılışı 2 aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı tören ile yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada "Mimarisiyle, alt ve üst yapısıyla, spor tesisleriyle, öğrencilerimize sunduğu imkanlarla burası gerçekten Ankaramıza ve taşıdığı isme yakışır bir eser olmuştur. YÖK Başkanımızın burayla ilgili verdiği kontenjan destekleri, gerek akademisyenler noktasında, gerek öğrenci noktasında tabii ki buraya ayrı bir güç katmıştır. Bundan dolayı da YÖK Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Geçmişten geleceğe bir köprü olma iddiasındaki üniversitemizin, kendine ait ve tamamen ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş bu külliyeyle mevcut dağınık görüntüsünden de artık kurtulduğuna, kurtulacağına inanıyorum. Bugün 12 fakültesi, 5 enstitüsü, 17 uygulama ve araştırma merkeziyle üniversitemiz belirlenen hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. Özellikle dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim almış, farklı ülkelerde akademik çalışma yapmış yerli ve yabancı hoca kadrosuyla üniversitemiz her geçen gün araştırma üniversitesi kimliğine daha çok bürünüyor.’’ Dedi.
Başbakan Binali Yıldırımda yaptığı konuşmada  ‘’Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde de ecdadımızın şanına yakışır, bizim kültürümüzü, tarihimizi, kimliğimizi en iyi şekilde temsil edecek, ruhu olan bu kampüsün yapılmış olması ayrıca iftihar vesilesidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın bizatihi talimatlarını uygulayarak, kendi tarihimize, kültürümüze uygun bir kampüs oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.’’ Dedi.
 
Toki Başkanı M.Ergün Turan da yaptığı konuşmada Eğitim kapsamında 18 üniversite inşa ettiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“1020 okul, 991 spor salonu,  71 bin öğrenci kapasiteli 188 yurt&pansiyon ve 42 kütüphane inşa ettik.  Adıyaman, Giresun, Tunceli, Batman, Konya Necmettin Erbakan, Şırnak ve Bartın Üniversitelerimizin ihtiyaç duyduğu eğitim binalarını inşa ederek teslim ettik. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi eğitim binalarının da inşaatları bitirilmiş teslim aşamasındadır. Yozgat Bozok Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi ve Batman Üniversitelilerinin de ek hizmet binalarının inşaatları devam etmektedir.’’

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI